Malestar a les xarxes per les darreres mesures contra el virus - Diari de Barcelona

REACCIONS
Malestar a les xarxes per les darreres mesures contra el virus
La plena activitat dels aeroports i l'obertura dels bars són les principals queixes de la ciutadania
Les noves mesures restrictives per fer front els rebrots de coronavirus han generat cert malestar entre la ciutadania. La consellera de la presidència, Meritxell Budó, ha apel·lat a la responsabilitat individual i ha recomanat els ciutadans que es quedin a casa i limitin tota activitat social. També s’ha prohibit visitar residències de gent gran. Paradoxalment, estarà permès anar a bars i a restaurants, en els quals l’aforament es reduirà al 50 %.
Amb tot, els turistes continuen arribant a Barcelona i els aeroports mantenen l’activitat amb plena normalitat. Aquestes decisions han generat un desconcert i una indignació que s’han pogut veure a xarxes socials com Twitter.
Jo ho sento. Mentre no aturin el turisme, jo no m'aturo. O és tanquen de nou aeroports i demés, o tot és una autèntica estafa.
— Francisco ANTIFA Garrobo ? ? #NouBarris (@fgarrobo) July 17, 2020
Saps d’on provenen la majoria de focus. Saps com s’han transmès. I el que fas es demanar a la gent que es quedi a casa (altre cop). Sortir de casa -amb mascareta- no és el problema. El problema són les concentracions de gent que has permès en bars i restaurants. #Confinament
— Marc Cornet (@Marc_Cornet) July 17, 2020
A les veïnes i veïns d Barcelona, Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi d Ll, Cornellà, Sant Just, Esplugues, L’H, Montcada i Reixach, Santa Coloma d G, Sant Adrià i Badalona se'ns demana no sortir d casa si no és imprescindible. Els turistes poden sortir dels hotels?
— Eulàlia Reguant Cura (@aramateix) July 17, 2020
La mascareta obligatòria en espais oberts sense gent era, com vaig dir, una cortina de fum autoritària per posar el pes i la culpa en la gent, i escamentar-la, i per ocultar que ni s'havia fet la feina, ni es tenia idea de què fer, ni cap autoritat reals per liderar el país.
— Jordi Graupera (@JordiGraupera) July 17, 2020
Crec que el govern ha dit "ciutadans i ciutadanes de Barcelona i rodalies millor quedeu-vos a casa i no sortiu si no és imprescindible. Però vosaltres guiris, consumiu i passegeu per la Barcelona més tranquil·la dels darrers temps". Però no estic segur.
— juɐnma |cafè•avalot| |☕•?| (@JuanmaRoAr) July 17, 2020
Ara resulta que el problema és la gent pel carrer i als parcs on tothom (99%) va amb mascareta? I els guiris a full, els casals d'estiu oberts i els centres de treball com si no passés res. Que vagin a cagar a la via. I culpant a les terrasses i als nens jugant al carrer.
— Delpeu (@Delpeu) July 17, 2020
El sector cultural també hi ha dit la seva. Considera injust que tota l'activitat es vegi afectada per les noves mesures quan s'estan complint tots els protocols de seguretat i higiene.
Deixeu els teatres, els concerts i els cinemes tranquils (on la gent de la cultura s’està intentant guanyar la vida i tothom va amb mascareta i respecta la distància) i vigileu les desenes de festes sense cap mesura de seguretat que veig a través d’Instagram cada dia.
— Carlos Cuevas (@CarlosCuevas44) July 17, 2020
No tanqueu la cultura @govern.
— Luup Records (@luuprecords) July 17, 2020
Passejeu-vos per concerts, teatres i cinemes actualment i no trobareu cap lloc on es faci la feina tant ben feta com la gent que aposta per la cultura. Controls, distàncies, mascaretes, ordre i 0 aglomeracions.
Anulado Sant Jordi. Cines, teatros y museos, cerrados. Bares, terrazas, centros comerciales y ocio nocturno, abiertos. Esto está pasando en Cataluña, y desgraciadamente, pasará en Madrid si volvemos a lo mismo. El país del turismo, ¿no? Qué vergüenza. #SOSCultura
— Ana Dmb (@Ana_dmati) July 17, 2020

