El desembarcament dels 50 supervivents a Malta
Per EFE
Publicat el 09 de juliol 2020
Temps de lectura 3 MINUTS

Malta ha permès aquesta nit l'evacuació i el desembarcament dels 52 migrants rescatats pel vaixell de càrrega Talia, on han passat gairebé quatre dies amb nefastes condicions després de ser salvats al Mediterrani central. Durant aquesta nit, els migrants han sigut transbordats del vaixell per a animals que els va salvar al mig del mar, el Talia, a un vaixell de les forces armades de Malta, el qual els ha portat a terra ferma.

Un canvi de rumb i 52 vides salvades

El vaixell, que acabava de lliurar bestiar a Líbia, es dirigia cap a Espanya quan el divendres passat va rebre un avís que hi havia una embarcació a la deriva amb 52 persones. Va canviar de rumb per acudir a socórrer-los.

Després del rescat, ni Itàlia ni Malta, els països europeus més pròxims, volien fer-se’n càrrec, i és per això que els migrants han passat quatre dies acollits al Talia. La situació va anar a pitjor des que el diumenge les condicions de la mar van empitjorar i la tripulació va haver de traslladar-los als estables de l'interior de l'embarcació, bruts d'excrements dels animals portats a Líbia.

Ahir, el capità del vaixell de càrrega, el sirià Mohammad Shaaban, va demanar ajuda a través d'un vídeo perquè es permetés el desembarcament d’aquestes persones: "Ningú escolta les nostres crides d'ajuda. Estem tots molt cansats i no podem seguir així. Necessitem desembarcar aquesta gent, perquè estan dormint als estables dels animals, els quals no van poder ser netejats abans del rescat". També va assegurar que no els queda menjar ni aigua, i es va dirigir a les autoritats de la Unió Europea, de Malta i d’Itàlia.

L'organització Alarm Phone, que es dedica a rebre alertes de pasteres a la deriva i que ha informat constantment sobre la situació del vaixell de càrrega, va celebrar el desembarcament després de dies "en condicions inhumanes" i va agrair "la humanitat" de la tripulació.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —