La Manada, condemnada de nou per abús sexual i delictes contra la intimitat
Per EFE i Redacció
Publicat el 04 de juny 2020

El titular del Jutjat Penal número 1 de Còrdova ha condemnat a un any i sis mesos de presó a cada un dels quatre membres de La Manada Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero, per abusar sexualment d'una jove a Pozoblanco, Còrdova, la matinada de l’1 de maig de 2016.

Alhora, José Ángel Prenda també ha estat condemnat a tres anys de presó per un delicte contra la intimitat en ser l'autor de la gravació de les imatges que recullen els abusos. Aquesta pena s'ha reduït a un any i quatre mesos en el cas dels altres tres condemnats pel mateix delicte. A més, tots hauran de pagar a la víctima 13.150 euros com a indemnització pel perjudici personal bàsic que ha patit.

Aquestes condemnes, de quatre anys i mig per José Ángel Prenda i de dos anys i deu mesos per la resta de membres de La Manada, se sumen a la pena de 15 anys que se’ls va imposar per la violació a una jove l’any 2016 mentre se celebrava la festa de San Fermín a Pamplona. 

El vídeo, l’element definitiu

La clau de la sentència es basava en l’acceptació o no del vídeo que els agents de la Policia Foral de Navarra havien obtingut, segons l’advocat de la defensa, "de forma il·lícita perquè no tenien autorització judicial". Finalment, el jutge ha donat validesa al vídeo que van trobar els agents quan investigaven el cas de violació a Pamplona. 

El jutge considera provat que els condemnats van assistir a la fira de Torrecampo l’1 de maig de 2016 i que van coincidir amb la víctima, amb qui van tornar al domicili de Pozoblanco. Segons explica la sentència, en un moment determinat la noia va quedar-se inconscient i els membres de La Manada van aprofitar "per realitzar-li tocaments de caràcter sexual". 

L’autor de la gravació, José Ángel Prenda, va reconèixer que ho va fer "amb l’acceptació prèvia de la resta de condemnats" i ho va difondre per Whatsapp amb "ànim de vexar i vulnerar la intimitat de la vícima", relata la sentència. 

Segons el jutge, el delicte d'abusos sexuals preveu una pena d'un a tres anys de presó, si bé les circumstàncies "personals" dels acusats, que uns mesos després van dur a terme una "conducta il·lícita de més gravetat encara" a Pamplona, determinen la necessitat d'una "pena en extensió superior al mínim legal".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —