Manifestació
Per Joana Cabratosa Pons , Binta Kebbeh , Laia Piñar Navarro i Mariona Martínez Moyano
Publicat el 09 de març 2022

Milers de persones —15.000 segons la Guàrdia Urbana, 60.000 segons l'organització— han recorregut la gran Via de Barcelona des de la plaça de la Universitat, on ha començat la manifestació feminista en motiu del 8-M. Les manifestants han marxat darrere el lema 'Contra les precarietats, les fronteres i les violències les feministes som aquí', en un format que recupera el carrer després de la pandèmia. A l'Arc de Triomf, punt final del recorregut, s'ha llegit un manifest contra totes les violències masclistes. 

 

Tot desafiant l'amenaça de pluja, la marxa ha transcorregut en un ambient festiu i amb presència de dones de totes les edats. L'any passat, aquest acte va quedar marcat per la pandèmia: 4.500 dones van participar en una concentració estàtica a Passeig de Gràcia. Aquest any, en canvi, ha augmentat notablement el nombre de manifestants gràcies a l'eliminació de moltes de les restriccions. Sense haver de mantenir la distància ni l'ús obligatori de la mascareta per estar a l'aire lliure.


Les dones migrades o racialitzades també han estat protagonistes en la concentració. Activistes que lluiten contra les desigualtats, especialment pels privilegis de la societat hegemònica, han llegit un text on reivindicaven una societat digna, fora del sistema capitalista, heteropatriarcal, racista i colonial. L'escrit l'han llegit deu dones, entre elles, Silvia Aldabert, Blanca Nelly Be, Lema Rashid, entre altres.

 Entre les nombroses pancartes també n'hi havia que feien al·lusió a la invasió d'Ucraïna per part del president rus, Vladímir Putin.

Us oferim també un recull d'algunes de les imatges que ha deixat la manifestació:
Foto: Manu Carmona


Foto: Manu Carmona


Foto: Manu Carmona


Foto: Manu Carmona

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —