Concentració Stop Abusos Policials
Publicat el 03 de juny 2020

Un centenar de persones van sortir a manifestar-se ahir a la tarda al barri del Raval en contra dels abusos policials racistes durant el confinament. Amb consignes com "més sanitat, i menys policia" les persones van avançar de manera pacífica pels carrers de Ciutat Vella fins arribar a les Rambles, on van llegir un manifest i van demanar la dimissió d'Albert Batlle, tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. Després, molts dels participants es van dirigir al Poble Sec, on van aturar un desnonament. 

A la manifestació es va reivindicar el cas de George Floyd i també el de Juan Andrés Benítez, un home que va morir el 2013 al barri del Raval després de ser detingut de manera violenta pels Mossos d'Esquadra. A més, es va fer referència a dues detencions que es van produir la setmana passada, la qual cosa, segons el Sindicat d'Habitatge del Raval, "passa sovint a Ciutat Vella". Almodis Nogués, portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval afirma que "té a veure amb una policia racista, uns abusos institucionals i amb l'empara dels mitjans de comunicació envers aquesta mena d'actituds. No ho considerem un fet aïllat, realment el que passa a Minneapolis també passa a Lleida i Barcelona".

Concentracions 'La vida abans que el capital'

La mobilització d'ahir s'emmarca en les concentracions impulsades en la campanya 'La vida abans que el capital', que des de l'inici del desconfinament crida a mobilitzar-se per reclamar una sortida social a la crisi de la Covid-19. Cada dimarts s'organitzen arreu de Catalunya concentracions amb un eix temàtic, però sempre amb la consigna de #RecuperemElsCarrers. La d'ahir se centrava en els abusos policials, tot i que també es reclamava més inversió en sanitat pública, millores en educació o un habitatge digne per a tothom. Així mateix, també van mostrar suport als temporers de Lleida i Huelva. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —