Marin
Per ACN
Publicat el 10 de desembre 2020

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que aquest dijous ha declarat com a investigada davant la Policia Nacional pel cas del Consell Esportiu, ha assegurat que no dimitirà "perquè no hi ha cap motiu per fer-ho" i que, de manera immediata, demanarà al jutge que la citi a declarar per donar "totes les explicacions". Marín ha confirmat que se la investiga pels delictes de prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte. Marín, que ha defensat que des del primer moment ha treballat per esclarir el el cas, ha descartat destituir els dos regidors imputats perquè la investigació judicial està en marxa i perquè creu en la presumpció d'innocència.

L'alcaldessa ha explicat que tot i que podia acollir-se al dret de no declarar, ha preferit fer-ho i ha respost totes les preguntes que se li han fet, la majoria de caràcter eminentment tècnic. Aquí, ha afegit que igual que ha preferit declarar en seu policial, aquest divendres mateix iniciarà els tràmits necessaris per ser citada davant el jutge que porta el cas per donar totes les explicacions que calguin.

Als que l'han acusat de no fer res quan va ser informada el passat mes de febrer de les presumptes irregularitats per l'extinent d'alcalde Jaume Graells, Marín ha explicat que el primer que va fer va ser reunir-se amb el propi Graells i els dos regidors imputats, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, i que davant les versions contraposades i els atacs personals va demanar que s'impulsés una auditoria general al Consell Esportiu. Una auditoria, ha recordat, que ella no podia posar en marxa personalment perquè el Consell és una entitat privada sense cap relació orgànica amb l'Ajuntament.

També es va posar en contacte, ha afegit, amb la secretaria general de l'Ajuntament, encarregada de les qüestions judicials, per informar-la dels fets i reclamar una intervenció general que revisés la documentació sobre les subvencions al Consell Esportiu.

Marín ha assegurat que aquest dijous ha estat un dia llarg i dur i que encara no havia pogut parlar amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per explicar-li els detalls de la seva declaració. "Espero poder parlar amb ell quan acabi aquesta roda de premsa", ha afegit.

Sobre les peticions dimissions d'ERC i la possibilitat que JxCat trenqui el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona, l'alcaldessa ha assegurat que, més enllà d'alguna piulada a Twitter, no  n'ha tingut coneixement. Això sí, ha deixat clar que no té cap intenció de dimitir que sempre ha estat disposada a col·laborar per aclarir si han existit irregularitats en la gestió del Consell Esportiu.

Preguntada per la seva compareixença al Parlament, a petició de tots els grups de la cambra menys el PSC i que va acceptar, ha reconegut que encara no hi ha una data prevista per a la seva celebració.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —