- entrevistes -
La candidata del PP al Poblenou
Publicat el 05 de febrer 2021

Mar Gilabert (Sitges, 2001) va a les llistes electorals del PP per a la província de Barcelona. A partir dels 16 anys, després de veure com es cridava a favor de la independència a les festes populars de Sitges, va decidir fer el salt a la política. No és la primera a la seva família que té aquesta vocació. El seu pare ja va ser candidat del mateix partit a l’alcaldia de Sitges el 2019.


Quins creus que són els problemes més importants per als joves ara mateix?
Crec que ara mateix el que preocupa més tothom és el coronavirus i la gestió que es fa de la pandèmia, també a escala municipal i de Catalunya. A nosaltres ens afecta a l’hora d’anar a la universitat, per fer un examen i en moltes coses més. És un moment de molta incertesa.

Què és el que proposa el PP per resoldre aquests problemes dels joves?
Ens centrem molt a crear i fomentar la recerca de llocs de feina. No pot ser que ara el Govern ens faci aspirar només a ajudes. Que ja estan bé, però em semblen caritat. El que ha de fer un Govern és fomentar el creixement laboral, que les empreses tinguin més llibertat per contractar joves quan estiguin acabant els seus estudis. Les primeres feines moltes vegades són a la restauració per compaginar amb els estudis, i ara està tot tancat. Una gran preocupació és quan podran obrir els bars per poder tornar a contractar gent jove que pugui guanyar diners mentre estudia.

El PP sempre s’ha relacionat amb una demografia adulta. Quins canvis creus que està fent el partit per atreure els joves?
En les últimes campanyes el partit s’està apropant molt als joves. Des de Noves Generacions es fan moltes campanyes i per a les llistes s’ha consultat molt als joves. Es té molt en compte l’opinió dels joves per pensar en el futur, en el seu futur universitari, laboral…


“No pot ser que el Govern ens faci aspirar només a ajudes, que ja estan bé, però em semblen caritat”


Creus que el Partit Popular ha aconseguit vincular-se amb els joves de Catalunya? Hi ha més feina a fer?
Crec que cada mes que passa anem millor. Hi ha hagut moments que han sigut molt baixos, però estem de remuntada.

Per què creus que esteu remuntant?
Cada cop s’està tenint més en compte l’opinió, no hi ha por a dir que no estàs d’acord amb alguna cosa o a fer propostes de millora sense cap mena de problema, amb molta confiança i llibertat. Com més joves escoltes, més joves s’interessen en el partit. 

L’habitatge és un tema que preocupa molt els joves. Com ho enfoqueu des del Partit Popular?
S’han d’abaixar els impostos. No pot ser que pagar un lloguer sigui tan car i a més hagis de pagar tants impostos. Quan tens feina, si és que en trobes, també pujarà l’IRPF. Crec que la resposta està a trobar un equilibri entre ajudar les persones i impulsar l’economia per evitar bombolles immobiliàries on els preus estiguin inflats. 

El PP ha criticat molt la gestió de la pandèmia per part de l'exministre Salvador Illa i ara us trobeu que encapçala un dels partits amb qui podríeu haver de pactar. Com veieu la seva candidatura?
Illa i els socialistes sempre diuen que no faran alguna cosa i l’acaben fent, que és pactar amb ERC, els comuns, Junts... Per a mi és la història de la marmota: cada vegada diu que no hi pactarà i ho acaba fent, ja no és una candidatura seriosa. Crec que hauria de buscar les forces constitucionalistes per evitar que guanyi l’independentisme.

Sobre la gestió que s’ha fet de la pandèmia, què creieu que ha sigut el que s’ha fet malament i quina opció hauríeu proposat vosaltres?
Principalment l’error ha estat no buscar un equilibri entre salut i economia. Una de les mesures principals del Partit Popular és que a zero ingressos, zero impostos. No té sentit que hi hagi gent que estigui pagant i tenint pèrdues sense oportunitat de tenir cap benefici. 

S’hauria d’incentivar l’obertura segura de locals i castigar els que obrin sense mantenir unes mesures de seguretat, com les festes clandestines que hem estat veient. Es pot obrir durant més hores amb mesures efectives, a Madrid s’està veient com tampoc s’estan disparant tant les xifres amb els bars oberts de forma segura. Crec que aquesta seria una de les principals mesures.

Avaluant l’última legislatura a la Generalitat, quina creus que ha sigut la pitjor decisió que s’ha pres?
Més enllà de la pandèmia, el pitjor que ha fet la Generalitat ha sigut centrar-se en l’independentisme i cridar la gent a sortir al carrer, a cremar contenidors, a fer barricades… Després de tot el que està passant i la situació en què ens trobem, que la gent està cansada, volen estar tranquils. Estem cansats d’“ho tornarem a fer” després de tot el que estem vivint.  

Si et poguessis dirigir als independentistes, què els diries?
Que busquin la pau i el diàleg. Que no sigui tot enfadar-se, sortir al carrer, tallar carreteres… Va ser una mica així i no crec que sigui la forma.


"C's i Vox són mera demagògia i populisme. El partit més segur és el PP"


En canvi, quina diries que ha sigut la millor acció de la Generalitat en els últims anys? En pots treure alguna cosa positiva?
Em costa pensar-ne alguna perquè no han sigut constants. Entre el canvi de Torra, ara Pere Aragonès… Hi ha hagut tanta irregularitat que crec que tot ha sigut fer coses puntuals. Sí que és cert que en alguns moments s’ha buscat el consens amb el govern central, sobretot al principi de la pandèmia.

Un votant unionista per què hauria de votar el PP i no un altre partit?
C’s i VOX són mera demagògia i populisme. Busquen que la gent els segueixi mitjançant el crit i la rebel·lia. El partit més segur i en qui s’hauria de confiar és en el PP. Hi ha una fragmentació del vot tan gran que se’n perden molts i cal reagrupar-los. El PP busca la unió d’aquella gent que s’ha sentit abandonada per no ser d'esquerres o no cridar “independència”.

Quin ha de ser el principal objectiu del PP la següent legislatura?
Reforçar el sistema sanitari i buscar l’equilibri entre la sanitat i l’economia. Tenim l’exemple de Madrid. Tenir els bars i restaurants tancats fa que molta gent es quedi sense feina. 

I ara toca respondre el nostre test final en aquesta sèrie d'entrevistes electorals... Preparada?

Quin és l'últim llibre que t'has llegit?
Yo, Julia, i ara m’estic llegint Y Julia retó a los dioses. 

Sèrie a la que t'hagis enganxat més?
Anatomia de Grey. 

Cafè, cervesa o aigüeta?
Cafè.

Un personatge històric al que admiris molt.
Julia Domna.

A quina discoteca sorties més de festa abans de la pandèmia?
Soc de Sitges, tot s’ha de dir. Sortia molt al Ricky’s i a Pacha. 

Si els restaurants estiguessin oberts, amb qui aniries a sopar: Illa, Borràs o Junqueras?
Salvador Illa. 

El ridícul més gran que has fet mai.
El més recent, amb una llanxa.

A quina comarca no viuries?
Al Ripollès. 

Què et fa més por: una PCR o parlar al Parlament?
Les dues!

Només em saltaria el confinament municipal per….
No me’l saltaria. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —