CCMA
Per Redacció
Publicat el 20 de desembre 2021

La trentena edició de La Marató ja ha recollit més de 9 milions d'euros per a la salut mental fins a última hora de diumenge, que es destinaran a la recerca de les malalties que afecten la salut mental, alhora que es pretén contribuir a trencar estigmes i tabús sobre els trastorns mentals.

La Marató, que ha arrencat a les 8.00 hores des del Museu d'Art Nacional de Catalunya (MNAC) i s'ha traslladat a la tarda als platons de TV3 a Sant Joan Despí (Barcelona), conclourà dilluns a la matinada.

Pel programa han passat ja experts en salut mental, persones que sofreixen aquestes malalties, artistes i representants socials i polítics. Entre altres iniciatives, destaca la d'equips de futbol com el FC Barcelona i el Girona, que han jugat aquest cap de setmana els seus partits amb la samarreta de "La Marató" per col·laborar amb aquest programa solidari.

Implicació del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, atendrà trucades a les 21.00 hores per recollir donacions des de Fira de Barcelona, el que també faran altres consellers del seu Govern i alts càrrecs de la Generalitat.

Durant el programa, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha destacat la necessitat que "la salut mental estigui en totes les polítiques", i ha agraït l'existència d'aquesta iniciativa que "ajudarà a posar el focus en l'estigma de la salut mental, i a donar una visió molt real del que és aquest món".

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, també ha fet valdre que La Marató pot contribuir a trencar els murs que existeixen entorn de la salut mental. "Catalunya és un país amb una llarguíssima tradició de voluntariat i aquesta és una mostra més".

Els trastorns de la conducta alimentària, els de límit de la personalitat, l'esquizofrènia o els obsessius-compulsius són algunes de les malalties a les quals La Marató està donant aquest diumenge una oportunitat per guanyar visibilitat.

En comparació amb l'edició anterior, aquest any s'han pogut recuperar les tradicionals quatre seus telefòniques per rebre les trucades solidàries el dia del programa, funcionant d'acord amb les mesures sanitàries vigents. A més del telèfon, també estan en marxa la resta de canals de donació: internet, transferència bancària, Bizum i caixers automàtics.

Una gran col·laboració

Es tracta de l'edició de la Marató més coral fins ara, amb fins a trenta presentadors diferents, la majoria cares i veus conegudes de TV3, de Catalunya Ràdio i altres comunicadors com Lídia Heredia, Raquel Sans, Jordi Basté, Mònica Terribas, Laura Rosel, Gemma Nierga i Carles Francinor. La cita solidària s'està desenvolupant en els escenaris exteriors del MNAC a Barcelona, la Seu Vella de Lleida, l'amfiteatre de Tarragona i el Museu Dalí, a banda del plató televisiu.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —