Marlaska nega que els migrants passin més de 72 hores a Arguineguín
Per ACN
Publicat el 17 de novembre 2020
Temps de lectura 3 minuts

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que les Illes Canàries no es convertiran "en la nova Lesbos", i ha assegurat que els migrants que arriben al moll d'Arguineguín "no estan mai més de 72 hores" al port. Contradiu així organitzacions i mitjans presents a la zona que denuncien que sí que n'hi ha que hi passen més de 72 h en condicions infrahumanes abans de ser traslladats a altres ubicacions.

Marlaska ha afirmat que s'ha garantit la "salut i seguretat" davant la situació "extraordinària". El ministre de l'Interior ha explicat que utilitzaran cinc àrees militars per atendre els migrants que arriben a les Illes.

Migrants arribant al Port d'Arguineguin. (EFE)

Es tracta de les àrees que ja va anunciar divendres la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, del pla de xoc del govern espanyol. Quatre d'elles seran per a acollida i només una de les cinc serà gestionada per Interior, la del Polvorín de Barranco Seco, que servirà per custodiar els migrants en les primeres 72 h, però no serà espai d'acollida. És a dir, assumirà l'activitat del moll d'Arguineguín, que Marlaska va anunciar que es tancaria fa dos divendres.

Marlaska ha defensat que el govern espanyol està fent política migratòria des de fa dos anys i mig i que no hi ha "dreceres" per abordar la migració, ja que és una qüestió "complexa". El ministre de l'Interior ha subratllat que són les màfies les que posen en risc les persones que migren en pasteres.

El ministre de l'Interior no s'ha pronunciat sobre les denúncies de mitjans de comunicació de restriccions d'accés al moll d'Arguineguín per informar de la situació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —