080 Barcelona Fashion
Per Marta Aresté i Marta Vidal
Publicat el 03 de maig 2021

La pandèmia ha obligat la indústria de la moda a adaptar-se a nous reptes. Les marques de moda, més enllà d’apostar pels seus propis dissenys de mascaretes, també s’han vist obligades a presentar les col·leccions SS21 en format digital. El certamen de moda 080 Barcelona Fashion n’és un exemple. Per segona vegada consecutiva, els organitzadors han apostat pel format de fashion film, el que Marta Coca, directora de la 080 Barcelona Fashion, considera una de les claus de l’èxit de la 27ª edició. A més, amb referència a aquesta última edició, Coca explica que estan molts satisfets perquè “s’ha vist una moda amb valors, atemporal, més tranquil·la, sostenible i responsable socialment”.

Paraiso, la marca de moda genderless, va ser l’encarregada de tancar amb èxit la celebració de la 080 Barcelona Fashion que ha tingut lloc del 26 al 29 d’abril. En total hi han participat vint-i-dues firmes, algunes de recent estrenades i d’altres més veteranes. Entre elles hi trobem la marca Txell Miras, de la dissenyadora catalana Txell Miras, que ha explicat al Diari de Barcelona que està molt contenta amb el resultat “tenint en compte que el timing era molt ajustat i el model digital pot ser molt més fred”.


Amb referència a aquesta última edició, Coca explica que estan molts satisfets perquè “s’ha vist una moda amb valors, atemporal, més tranquil·la, sostenible i responsable socialment”


Aquest any però, l’organització ha deixat enrere el característic Recinte Modernista de Sant Pau per donar protagonisme a un nou escenari, la Casa Milà-La Pedrera. Marta Coca, directora de la 080 Barcelona, ha afirmat que el format digital els ha permès “utilitzar espais com La Pedrera, que en una edició presencial no hagués estat possible perquè no s’hi hagués cabut”. A més, ha remarcat els valors del projecte i la intenció de retre nom al terme “080”, el codi postal de Barcelona.

En declaracions al DdB, la directora també ha explicat que l’objectiu d’un esdeveniment com aquest és vincular la moda amb altres disciplines com l’arquitectura, “perquè quan internacionalitzem els continguts, sense dir res i amb la imatge dels settings de gravació queda molt clar que som Catalunya i Barcelona”, apunta.


FONT: 080 BARCELONA FASHION

La dissenyadora Txell Miras ha explicat al DdB que amb el format digital es perd la part més emocional i màgica del projecte perquè la gent no pot viure la desfilada presencialment. De fet, Marta Coca creu que “fins i tot els dissenyadors troben a faltar l'escalfor i l’aplaudiment final dels seguidors de marca, familiars, amics i clients un cop surten a saludar sobre la passarel·la”. Tot i això, totes dues asseguren que com que són col·leccions molt narratives i amb un missatge o història darrere, el format digital permet que quedin peces de molta qualitat que poden visualitzar-se més d’un cop i, per tant, et poden seguir transmetent sensacions”.

De Fashion Week a Fashion Month

La preparació per una 080 Barcelona Fashion en format digital o presencial canvia molt. En declaracions al DdB, dissenyadores com Txell Miras expliquen que “mentre en directe passa el que passa i no tens possibilitat de canviar-ho, amb el format digital existeix menys marge d’error.” Darrere de cada film hi ha un equip producció i direcció creativa que planifica molt bé les escaletes dels càmeres i el guió a seguir perquè no hi ha temps per preses falses. De fet, “estas uns dies gravant, una altra setmana editant i després comença l’emissió; per tant, més que una Fashion Week és un Fashion Month”, sentencia Marta Coca.


FONT: 080 BARCELONA FASHION

Els proveïdors per a una 080 Barcelona presencial són totalment diferents dels d'una edició 100% digital. Aquest any les cadires i les grades han estat substituïdes per filmmakers i editors, perfils que no hi poden faltar. Tot i això, la dissenyadora Txell Miras ha volgut deixar clar que “no és el mateix filmar una desfilada i emetre-la en directe que treballar-t’ho i fer una peça audiovisual que resulti més agraïda per als ulls de l’espectador.


“Estas uns dies gravant, una altra setmana editant i després comença l’emissió; per tant, més que una Fashion Week és un Fashion Month”


Sobre la continuïtat del format digital, des de l’organització aposten per un format híbrid, ja que a través d’aquest nou sistema han pogut arribar a unes audiències molt més internacionals, però “si tot fos digital, trobaria a faltar les desfilades perquè es perdria la màgia del directe. S’hauria de trobar la manera de quedar-nos amb el millor de cada format”, conclou Miras.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —