Marta Marín-Dómine, nova directora del Born Centre de Cultura i Memòria
Per EFE
Publicat el 31 d’agost 2021

L'especialista en temes de memòria i cultura Marta Marín-Dómine assumirà el càrrec de directora del Born Centre de Cultura i Memòria a mitjans de setembre, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Doctora en Estudis de la Traducció i Interculturalitat, Marín-Dómine (Barcelona,1959) ha estat fins ara directora del Centre d'Estudis sobre Memòria i Testimonis Laurier (CMTS) i exerceix també la docència en Literatura Peninsular en la Wilfrid Laurier University de Waterloo, al Canadà.

Aquesta escriptora catalano-canadenca va ser Premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d'assajos, ciències socials i humanitats pel seu llibre Fugir era el més bell que teníem, un relat biogràfic com a exercici de memòria col·lectiva sobre l'exili, el desarrelament i la ciutat de Barcelona.

En un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona informa que el concurs públic de direcció del Born CCM que es va iniciar a l'abril de 2021 s'ha resolt amb l'elecció de Marta Marín-Dómine. El concurs públic es va convocar després del cessament al març de l'antropòloga i museòloga Montserrat Iniesta, que dirigia el Born CCM des de 2017, per "disfuncions en el lideratge tant del projecte cultural com de gestió interna".

Sobre l'elecció de la nova directora, l'ajuntament indica en un comunicat que "s'ha valorat la seva experiència en la reflexió sobre les polítiques públiques de memòria des de la perspectiva que memòria i cultura constitueixen una unitat, i el seu encaix en l'Estratègia el Born CCM 2023. Lloc, ciutat i memòria, que és el marc de referència del concurs públic".

En aquest sentit, la pròpia Marín-Dómine indica que en el Born CCM "conflueixen diversos objectius: un espai polivalent de conservació i valoració del patrimoni, la transmissió de coneixements entorn de la memòria, l'aproximació de la memòria com a fenomen polític i social, i per tant, cultural".

La nova directora del Born CC ha col·laborat amb grups de recerca sobre Memòria i Literatura Testimonial a la Universitat de Barcelona i a la Université Paris-Sorbonne. És autora dels documentals Argentinian in Toronto i Mémoire juive 1932-1945 i també creadora de la instal·lació artística Je vous offre les oiseaux/Us ofereixo les aus (MUHBA 2017), encarregada pel Comissionat de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona en homenatge a les víctimes dels camps nazis.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —