- vídeos -
MARTA ROMERO
Publicat el 29 de juliol 2023

Marta Romero Coll (Benicarló, 1988) és documentalista i directora de cinema. En el seu primer llargmetratge, Toda una vida (2023), mostra la relació d'amor entre la seva iaia Trini i el seu iaio Paco i com aquesta es veu travessada per l'Alzheimer. La pel·lícula és el resultat de 12 anys de gravació. 

La cineasta va començar a gravar la seva família de manera molt inconscient sense cap mena de pretensions o límits. De mica en mica, però, aquestes gravacions van anant agafant forma com a projecte de documental, convertint-se en la seva obsessió. "Hi trobava tanta bellesa, que no podia deixar de gravar. Interiorment, però, sabia que tot s'acabaria quan la meva iaia faltés", relata. Després de 12 anys, va acumular unes 250 hores de metratge, que finalment es van traduir en 1h 10m.

En aquesta entrevista, a banda d'explicar com va ser el procés de creació del film, Romero parla de tot allò que va aprendre i descobrir fent-lo. Des de la relació d'amor entre els seus iaios a través de les cures, la importància del que es queda i no solament del que se'n va amb la mort i com travessar les coses doloroses a través del cinema. 

 

Ajudants de càmera: Irene Poza i Sof Rubio

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —