En marxa per la Supervivència: recórrer 40.000km per la justícia climàtica
Per EFE
Publicat el 30 de novembre 2020

L'organització internacional Action Aid, Alianza por la Solidaridad a Espanya, ha llançat una campanya per reclamar justícia climàtica amb la finalitat d'aconseguir una transició ecològica justa. Per fer-ho animen a "donar la volta al món recorrent 40.000 quilòmetres de distància per l'equador".

 

La campanya "En marxa per la Supervivència" pretén visibilitzar la injustícia climàtica i recordar que els països més desenvolupats són els principals emissors de gasos d'efecte hivernacle causants de l'escalfament global i canvi climàtic, que provoquen alteracions i fenòmens meteorològics cada vegada més extrems com els huracans Eta i Iota a l'hemisferi sud.

L'acció "per la justícia climàtica fes que els teus passos comptin" estarà en marxa fins al 15 de desembre i pretén sumar els passos de persones de tots els continents que s'uneixin a l'acció per arribar als 40.000 quilòmetres necessaris per donar la volta sencera a la Terra per l'equador.

A Espanya, els participants de la #MarxaPerLaSupervivència i en suport a les víctimes de l'emergència climàtica hauran de recórrer els 3.600 quilòmetres que sumen les distàncies entre el nord i sud, est i oest de la península Ibèrica.

Per participar en la campanya, cada persona ha de registrar-se a la web "Walk for Survival" (Marxa per la Supervivència) i apuntar dia a dia els passos que fa, sigui nedant, corrent o inclús caminant dins de casa, en el cas d'un possible confinament. A la web, que suma ja gairebé 20.000 quilòmetres de participants d'arreu del món, es poden compartir fotografies i vídeos amb les etiquetes #JoEmPosoEnMarxa i #WalkForSurvival.

 

De la mateixa manera, Alianza por la Solidaridad - Action Aid demana al govern que promogui i enforteixi els compromisos d'Espanya amb els diferents mecanismes per al finançament climàtic i que treballi per aprovar internacionalment un fons destinat a pèrdues i danys causats pel canvi climàtic a les poblacions més vulnerables.

Aquest fons es gestionaria a través del Mecanisme Internacional de Pèrdues i Danys de Varsòvia, que no ha aconseguit avançar d'ençà que es va aprovar l'any 2013, o un altre de similar.

Des d'Alianza por la Solidaridad subratllen que el Fons Verd per al Clima internacional de l'ONU es destina a l'adaptació i mitigació dels impactes, "però no a pagar danys i pèrdues com els que han patit a Centreamèrica".

Recorden que els fenòmens meteorològics són cada vegada més "mortífers" a causa del canvi climàtic i són les poblacions en els països més empobrits les que pateixen els majors impactes sense rebre el suport que precisen per pal·liar els seus danys i dur a terme labors de reconstrucció.

En les últimes setmanes després del pas d'Eta i Iota per Colòmbia, Hondures, Nicaragua i Guatemala, prop de 200 persones han perdut la vida, hi ha milers de damnificats i danys incalculables.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —