Mas no és partidari que Torra mantingui la presidència simbòlica si és inhabilitat - Diari de Barcelona

POSSIBLES ELECCIONS
Mas no és partidari que Torra mantingui la presidència simbòlica si és inhabilitat
L'expresident de la Generalitat ha rebutjat la coneguda com a 'via Venturós' que va proposar la CUP
L'expresident de la Generalitat Artur Mas no és partidari que el president de la Generalitat, Quim Torra, mantingui una presidència simbòlica en cas d'inhabilitació ferma, el que s'ha anomenat com a 'via Venturós' que proposa la CUP. "Jo personalment no la faria. El terreny de la gesticulació, cadascú té el seu estil, però no el practicaria. Ser-hi sense ser-hi acaba no funcionant", ha argumentat en una entrevista a TV3. L'expresident considera que en una situació com l'actual cal màxima solidesa i, en aquest sentit, s'ha mostrat contrari a repetir a la presidència de la Generalitat el que va fer l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, quan va ser inhabilitada.
Així doncs, davant la probable inhabilitació de Torra, l'expresident ha dibuixat dues opcions. La solució operativa seria, segons Mas, investir un nou president si hi ha possibilitats "reals". Però també ha afegit que entén que, en una situació excepcional, Torra prefereixi no anar a una substitució i es vagi a una convocatòria electoral "d'una forma o una altra". I l'altra opció, segons Mas, seria convocar eleccions sense esperar que es convoquessin de manera automàtica. No ha volgut pronunciar-se sobre quina d'aquestes dues vies es decantaria en cas que ell fos l'actual president de la Generalitat.
L'expresident ha assenyalat que des del moment en què Torra diu que la legislatura està esgotada, el gener del 2020, el Govern queda en "certa precarietat". Però també ha afegit que la pandèmia del coronavirus "ho ha capgirat tot". I per tant, segons Mas, el que seria "precarietat" en condicions normals, ara amb la pandèmia "ha girat com un mitjó". Ha conclòs que ara l'executiu català té l'objectiu de lluitar contra la Covid-19 des d'un punt de vista de la salut però també des de la creació de riquesa.
En desacord amb la sentència del cas Palau
Pel que fa a la sentència ferma del cas Palau, ha dit que no hi està d'acord i que l'extresorer de CDC Daniel Osácar està pagant una culpa que no li correspon ja que els convenis entre el partit i el Palau de la Música venien dels anys 90 quan Osácar era només militant de base. La sentència, doncs, condemna CDC per comissions il·legals en l'adjudicació d'obres.
A més, ha retret que al llarg del judici no s'hagin estudiat els expedients de l'obra pública per comprovar si hi havia comissions associades. "Perquè es pugui provar, s'ha d'analitzar l'obra pública per veure si hi ha hagut tracte de favor", ha afegit. Tot i així, Mas ha argumentat que va decidir apartar-se de la presidència del partit abans de la sentència tot i no tenir-hi res a veure perquè ell va proposar la persona "injustament encausada", en referència, a Osácar. "Jo me n'he anat, no he mirat cap a una altra banda. No estic d'acord amb la sentència, però és ferma", ha conclòs.

