Mascaretes al carrer
Per ACN
Publicat el 06 de juny 2020

No dur mascareta en els termes estipulats, és a dir, quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat d'entre un metre i mig i dos metres, tant a l'aire lliure com en espais tancats, podria suposar una multa de 100 euros en la 'nova normalitat' posterior a la fase 3 de la desescalada. Així ho indica un esborrany del decret llei que ha redactat el govern espanyol per regular aquest escenari post-crisi de la Covid-19 al qual ha tingut accés la Cadena Ser i segons informen diversos mitjans. La mascareta també serà obligatòria, com ara, a tots els mitjans de transport, i al vehicle particular no ho serà quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili. Incomplir aquests preceptes serà considerat, si l'esborrany tira endavant, una infracció lleu.

El text estableix també que les comunitats autònomes continuaran tenint l'obligació de facilitar al ministeri de Sanitat totes les dades necessàries per fer seguiment de la Covid-19 i les que calgui per garantir la coordinació entre les autoritats sanitàries davant de situacions d'emergència.

En cas de nous brots, establiments, mitjans de transport i altres entitats hauran de facilitar a les autoritats sanitàries la informació de què disposin per identificar les persones potencialment afectades, amb l'objectiu de traçar contactes i tallar les cadenes de transmissió.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —