Desnonament 9Barris
Per Redacció
Publicat el 30 de setembre 2020

Un dia més, el districte de Nou Barris, a Barcelona, ha estat escenari de diversos intents de desnonament. Un d'ells, a Roquetes, s'ha aconseguit executar, mentre que la mobilització veïnal ha aconseguit aturar els dos restants.

4 hores de resistència a Nou Barris

A la Prosperitat, el llançament s'ha evitat abans que arribés la comitiva judicial. En canvi, ha calgut molta més feina per aturar el desnonament d'una família amb dos menors a Ciutat Meridiana. Després de quatre hores, la pressió dels veïns convocats per l'Associació de Veïns i veïnes de Ciutat Meridiana, amb el suport del Sindicat de l'Habitatge de Nou Barris i associacions veïnals ha aconseguit que l'execució judicial es posposi per segona vegada.

 

Els concentrats han tallat el carrer en veure el taxi en què viatjava la comitiva judicial, escortada pels Mossos d'Esquadra. Malgrat els intents de negociació de la policia, la comitiva no ha pogut accedir a l'habitatge -segons asseguraven només volien fer-ho per veure que hi havia el pis. Una estona després, han aparegut vuit furgonetes de la unitat ARRO dels Mossos que han obert el pas a la comitiva. Malgrat la tensió, no hi ha hagut càrrega.


Després d'una negociació en què també han participat Emergències Socials i el psicòleg de Ciutat Meridiana, la comitiva -protegida pels agents- ha decidit posposar el desnonament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —