Mauri celebra l'absolució d'Òmnium pel cas de la veu del guàrdia civil i denuncia el "fals relat" contra el sobiranisme
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2020

Marcel Mauri ha celebrat aquest dijous que la justícia hagi absolt Òmnium Cultural de la demanda de vulneració del dret a la imatge interposada per un agent de la Guàrdia Civil que va testificar al judici de l'1-O per haver fet servir una part d'aquella declaració sense permís per fer una campanya de propaganda.

El vicepresident de l'entitat sobiranista ha assegurat que l'absolució demostra "un cop més el fals relat" que es construeix contra l'independentisme català, "un fals relat que ja es va evidenciar amb les mentides que van servir per condemnar els presos polítics durant el judici al Tribunal Suprem". Mauri també ha posat en valor que "la llibertat d'expressió guanya però la persecució dels poders de l'Estat contra Òmnium continua".

Amb tot, Mauri ha alertat que "res" els aturarà en la defensa dels drets fonamentals per "seguir exigint" el dret a l'autodeterminació i una amnistia com a "única via" per "posar el comptador a zero" al "conflicte polític que viu Catalunya".

Segons subratlla Òmnium, a la sentència la jutge "ha posat en valor el dret a la informació per sobre del dret de la pròpia imatge del policia". A més, pel fet de tractar-se d'una associació sense ànim de lucre dedicada principalment a la promoció de la llengua i la cultura, la sentència posa de manifest que en cap cas la crida a fer-se socis "s'ha d'entendre amb finalitat de lucre o publicitària".

El president de l'entitat, Jordi Cuixart, que va declarar al judici com a representant legal de l'entitat —per declaració telemàtica des de la presó de Lledoners—, va dir que la campanya tenia l'objectiu de difondre "un despropòsit: que una persona que diu haver vist una bandera d'Òmnium, després és incapaç de descriure-la. Volíem denunciar i ho seguim fent, que el testimoni no estava dient la veritat, estava mentint. O hi ha mala fe, o hi ha fals testimoni o hi ha incompetència per part d'un servidor públic".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —