Aquesta setmana a FrikiTok, la nova secció del Diari de Barcelona on es parla cada setmana sobre el món absurd de TikTok, parlem de masclisme.
Publicat el 24 de juliol 2020

(El títol es refereix a la cançó “Men Are Trash” del raper Scotty Sire, així que si ets un home i el títol t'ofèn no ho dic jo, ho diu la cançó)

via GIPHY

Això és FrikiTok, la nova secció del Diari de Barcelona sobre el món absurd de TikTok. Aquesta setmana parlem de masclisme. No és per res, però si tants TikToks sobre el mateix tema surten en el meu For You Page (FYP), caldrà comentar-ho.

He vist diversos vídeos d'usuaris que parlen sobre algun tipus de masclisme o discriminació per part dels homes. I abans que algú digui "pErÒ No tOtS ElS HoMeS SóN AiXí" mira, que clar que no, però molts, molts sí.

"Oye guapa"

Les persones només volen caminar pel carrer en pau i els homes tenen el mal costum d'assetjar la gent -bé, solen ser dones- quan literalment només caminen pel carrer. Vivint les seves vides. 

@nayfunn

british life in a shell of nut

♬ original sound - nayfunn

Quantes amigues t'han dit que han estat, com a mínim un cop, assetjades per homes pel carrer? Moltes, segur. Mai entendré per què els homes pensen que a les dones ens pot agradar mínimament la sensació de tenir un desconegut darrere dient que li agrada molt el teu cul. De veritat? Creieu que això és sexi? No, creu-me. Tens un 0.00001% de probabilitat que la tècnica 'gos abandonat' funcioni. Prova una altra estratègia. Aprèn a interactuar amb les dones d'una forma menys denigrant per a tothom. Fes-te un favor.

via GIPHY

Caminar sola per un carrer on hi ha un grup d'homes o caminar sola per un bosc on hi ha monstres i dimonis esperant-te? Crec que ja saps la resposta.

Les dones fan literalment qualsevol cosa per evitar passar per un grup d'homes. I tampoc han de ser grups. Podrien ser només dos homes i tot i així caminaràs angoixada encara que tu només vulguis comprar unes Pringles.

Tontos a Tinder

El següent TikTok ens porta al món de Tinder, que això ja és un altre tema. No vull dir res dolent de Tinder perquè ara mateix estic parlant amb un noi de Tinder i la cosa està anant força bé però hi ha alguns nois que jo no sé com no els han expulsat de l'app.

@claramelapple

PLS wait til the end ##VibeZone ##BeatsDaisyChallenge ##FashionEdit ##tinder ##love ##datingstorytime ##dating ##relationship ##relationshipgoals

♬ som original - claramelapple

No vull ofendre a ningú però quin fàstic de persona. Si trobes un noi a Tinder amb una biografia així, denuncia-ho.

Missatges innecessaris

Els homes han trobat la solució per exterminar l'acusació:

@ohomeycomb

wow. a revolutionary answer to a long time problem. I never would’ve thought. ##fyp ##VibeZone ##BeatsDaisyChallenge

♬ original sound - ohomeycomb

"Saps que si els dius que no, et deixen de molestar. No has de queixar-te dels homes". Wow, que fort. Mai havia pensat en això, segurament funciona super bé.

via GIPHY

És difícil ser dona

Es critiquen les dones per tot, només existeixen i ja se les critica per alguna cosa. La misogínia interioritzada cansa bastant, la veritat. El vídeo de Brittany Broski mostra la frustració que moltes dones tenen amb aquest tema.

@brittany_broski

and that’s on internalized misogyny

♬ original sound - brittany_broski

Molts dels comentaris en el vídeo diuen "però les dones també ho fan" i lamentablement és veritat, però això també és el resultat d'una societat masclista que fa que les dones s'enfrontin entre elles, cosa que també és bastant frustrant. Si les dones ja estan lluitant contra la discriminació, el masclisme per part de les dones sobra moltíssim.

No té gràcia

Aquest vídeo ja és més heavy.

@jorobe

 

♬ original sound - jorobe

Bromes sobre la violació no tenen cap gràcia. Mai no tindran cap gràcia. No sé com ell ha estat capaç de gravar el vídeo, editar-lo i publicar-lo sense pensar que potser és una miqueta ofensiu. Només el fet que hi hagi homes en aquest món que no pensen que la violació és un delicte gravíssim em fa venir ganes de tirar-me per la finestra. Aquests tipus d'homes són trash de veritat.

Tant de bo poguéssim enviar-los a una altra planeta i esborrar la seva existència. El món seria molt millor així.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —