Carn en un supermercat
Per Redacció
Publicat el 03 d’agost 2020

El coronavirus ha marcat un punt d’inflexió a nivell global: estem menjant i produïnt menys carn que mai. El portal Bloomberg ha analitzat de forma detallada les dades d’un informe de la ONU i els resultats són concluents: és el segon any que la producció, i el consum de carn decreix a nivell mundial.

L'Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació estima que la producció caurà per segon any consecutiu -l’any 2019 va ser el primer en que es va donar aquest particular fenomen-. La corba de consum i creixement sempre havia estat ascendent des de 1961.  L’informe, a més, pronostica una caiguda en el consum del 3% per capita enguany. Seria la xifra de consum més baixa des de l’any 2000.

D’entre les possibles causes que expliquen la caiguda en la producció, algunes tenen a veure directament amb la pandèmia com, per exemple, l’aturada de mà d’obra en escorxadors o plantes de processat. També és un factor determinat el fet que molts restaurants hagin tancat temporalment.

Tanmateix, el fet que el consum de carn tingui un efecte important en el canvi climàtic i l’auge progressiu de carns o proteïnes alternatives evidenciarien un canvi de tendència subtil, que es podria anar consolidant en els propers anys. A l'Estat espanyol, per exemple, l'ONG Justicia Alimentaria-Veterinarios sin Fronteras assegura que mengem sis vegades més carn d’allò recomanable. Aconseguiran les futures generacions ser menys carnívores?

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —