Lauren Nine a l'Antiga Fàbrica Damm
Per ACN
Publicat el 10 de setembre 2021

Tot a punt per la 33a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que se celebrarà del 15 al 18 de setembre i tindrà com a objectiu la dinamització del sector, posant el focus en la seva funció d'altaveu de noves propostes de música en viu. Més d’una vintena d’artistes com Roger Mas, Marta Knight o Lauren Nine presentaran els seus nous projectes. En declaracions a l'ACN, el director artístic del MMVV, Marc Lloret, ha explicat que tenen ganes que arrenqui aquesta edició i posteriorment tenir perspectiva de com han anat aquests dos anys. "El desig és que tot canviï força el 2022 i hi hagi un Mercat on la gent es pugui trobar i dinamitzar la indústria i promoure la contractació", ha manifestat.

En un acte a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, amb alguns dels protagonistes d'aquesta edició, Lloret ha indicat que l'edició de l'any passat els "va venir de nou" i van intentar resoldre la situació com van poder i oferir totes les possibilitats perquè hi hagués moviment de contractació de la música en directe. Tot i això, ha declarat que aquest any tampoc han pogut treballar d'una forma normal. "Ha estat feixuc de fer i ha estat un repte com l'any passat".

"En els darrers anys hem posat el focus en què al Mercat sigui un espai on es presentin projectes nous amb una programació d'artistes interessants per programadors i per mitjans de comunicació", ha remarcat Lloret.

En aquest sentit, més d’una vintena d’artistes presentaran els seus darrers projectes al Mercat. Roger Mas arriba al festival, on hi actuarà el 16 de setembre, en l'any de publicació de Totes les flors amb cançons pròpies i de creació recent. El cantautor ha explicat que el públic del Mercat de Música Viva de Vic podrà escoltar tot l'àlbum sencer. "És un disc de cançons independents que no tenen perquè ser escoltades seguides, però el disc està fet per escoltar de cap a cap". Després, interpretarà un parell de cançons més d'obres anteriors.

Marta Knight

La cantant Marta Knight, que també actuarà el 16 de setembre al MMVV, ha explicat que serà la primera vegada que tocaran el nou disc amb banda. Acompanyada per Josep Comas, guitarra i sintetitzador, Carlos Ramos, baix, i Ferran Alemany, bateria, a l'actuació interpretaran el seu nou disc sencer.

Knight ha admès que durant aquest període ha explorat bastant des de Resurrection, de l'any 2018. "Algunes de les noves cançons del disc les tenia d'aquella època, però la majoria les vaig escriure durant la quarantena i són molt introvertides", ha afegit. Ha indicat que musicalment el disc "sona més madur i té més forma tot".

Lauren Nine

Per la seva part, Lauren Nine actuarà el 15 de setembre i presenta la seva nova faceta amb productors de renom com Griffi. Un projecte "més electrònic" que es publicarà l'any vinent. Assenyala que, en aquest context, "la gent aprèn a ballar molt bé ballant una cadira". "L'estil que faig és perquè la gent estigui dreta i ballant, però si tens l'energia perquè arribi al públic, aquesta arriba igualment".

Programació

En total, hi ha programada una trentena de concerts pels professionals acreditats i una vintena més pel públic general, alguns dels quals es duran a terme al nou escenari DAMM, ubicat a la zona esportiva de Vic. Al nou escenari DAMM, que té una major capacitat, s'hi podran veure Tribade, Oques Grasses, Zoo i Suu. Consulteu aquí tota la programació.

Pel que fa a l’OFF, que es traslladen de la Plaça dels Màrtirs a l’escenari GOUFONE Bassa dels Germans Maristes, s'hi podrà veure el trapetón de The Tyets, la techno-rumba d’Habla de mí en presente, i la fusió amb orígens salseros de Tacho. De la mà de Kumbara, una combinació d’alegria i reivindicacions socials en ritmes afrollatins i caribenys, i amb Crisbru, pop i R&B amb força i feminitat. També hi haurà Lasta Sanco, Ana Brenes, Reïna, Les Buch, Lles i Marc Suárez.

Text per Pere Francesch

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —