Gent ballant sardanes
Publicat el 23 de setembre 2021

Com cada setmana, el Diari de Barcelona us proposa alguns dels plans que podeu fer a la ciutat, gairebé o totalment de franc. Aquest cop, coincidint amb les festes de La Mercè 2021, us apropem les activitats més destacades i disponibles amb reserves obertes.

Al ritme de les colles

Divendres 24 i d'11 a 14 hores es duu a terme la mostra de cultura popular. Durant aquesta diada de La Mercè, al Passeig de Gràcia s'instal·laran colles de la cultura de la ciutat amb un decorat ple d'elements que al·ludeixen a la història de la festa. Les trobareu agrupades per barris i al voltant de colles castelleres i falcons on, conjuntament amb músics tradicionals, us oferiran un seguit d'interpretacions.

Al Parc de la Ciutadella (Passeig de Picasso, 21), a partir de les 11.30 hores, es desenvoluparan danses tradicionals amb esbarts dansaires de la ciutat. Acompanyats de la Cobla Sabadell, dirigida pel mestre Jordi Núñez, repassen el repertori coreogràfic tradicional per tal de mostrar-nos com es balla la tradició. També n'hi haurà el dissabte, a les 12 i a les 17 hores.


Colla de castellers a l'edició de la Mercè del 2019. (ACN)

D'altra banda, diumenge 25 a les 11 hores i al mateix espai, es celebrarà el 71è Concurs de Colles Sardanistes. Els anys 50 del segle passat es va posar l'accent en el caràcter artístic i popular de la Festa Major de Barcelona i, entre les noves aportacions a les celebracions ciutadanes, es va crear un Concurs de Colles Sardanistes. Avui és un dels actes amb més tradició de la Mercè i que fa els 71 amb una modalitat de competició que requereix obtenir la victòria dos anys seguits o bé tres d'alterns per endur-se el premi gros: l'estatueta de bronze del Gegant de la Ciutat. Qui guanya una única edició, en canvi, s'endú una estatueta que reprodueix l'Àliga de la Ciutat. La Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona serà l'encarregada de posar música a l'esdeveniment.

"La Mercè és Música"

Dins d'aquesta presentació, l'artista Núria Graham ens porta les cançons del seu pròxim treball. El març passat vam poder escoltar per primera vegada At Last, primer tema del disc que la compositora edita aquest 2021 després de l'últim, Marjorie (2020). Piano i veu són protagonistes en aquest avançament, especialment delicat i acurat. Nascuda a Vic però amb les arrels a la terra de Sant Patrici (Irlanda), Núria Graham va debutar amb només setze anys i, després de llargs com Bird Eyes (2015) i Does It Ring A Bell? (2017) i senzills com In The Cave (2016), s'ha convertit per dret propi en un dels grans noms del folk-pop a casa nostra. El concert: aquest dijous a les 23 hores als Jardins del Doctor Pla i Armengol (Avinguda Mare de Déu de Montserat, 132).

Núria Graham en un concert a Barcelona l'any passat. (ACN) 

Serà dissabte a les 23 hores, a la mateixa ubicació, quan sigui el torn de Pau Vallvé. Compositor, músic, productor i responsable d'una discogràfica que ha editat algunes de les referències indie més interessants dels últims anys (de Maria Coma a Ferran Palau, passant per Nico Roig), va dedicar el temps de pandèmia a compondre, tocar, mesclar i produir tot sol els temes de La vida és ara, el 17è disc de la seva trajectòria i el sisè que signa amb el seu nom. El resultat és un treball en el qual Vallvé ordena pensaments i sensacions i acaba oferint a qui el vulgui escoltar un disc de maduresa que destil·la les essències dels seus treballs anteriors.

Espectacles per gaudir en família

Arriben les exposicions per entretenir a grans i petits. Divendres, dissabte i diumenge, a les 10 hores i al Born, s'hi ubicarà un espai on gaudir amb calma i sense foc d'espurna ni perill de cap mena dels dracs i les bèsties de foc que aquests dies participen en la festa. Si també voleu veure com prenen vida i deixen anar fum per la boca, haureu d'anar-los a visitar al Passeig de Gràcia.


Els Gegants també faran acte de presència a la festa popular. (ACN)

I diumenge, d'11 a 14 hores i a la Plaça Sant Jaume, serà el torn pel Seguici Popular de Barcelona. L'Àliga, els Gegants de la Ciutat, el Lleó, el Bou, la Víbria, la Tarasca o la Mulassa són algunes de les figures que formen part d'aquest seguici. Els trobareu exposats a la seu de l'Ajuntament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —