Una policia ajuda a repartir aliments per als treballadors confinats i les seves famílies
Per Redacció
Publicat el 23 de juny 2020

El govern de l'estat federat del Rin del Nord-Westfàlia, a Alemanya, ha ordenat el confinament de tot el districte de Gütersloh (al nord-oest del país), on viuen unes 370.000 persones, per un brot de coronavirus que ja afecta unes 1.500 persones contagiades. Així ho han anunciat aquest dimarts les autoritats d'aquest estat federat i suposa el primer pas enrere per al país des que va començar a relaxar les mesures contra el coronavirus a mitjan maig.

Les primeres alarmes del rebrot van començar a sonar a mitjans de la setmana passada, quan el dimecres es va anunciar que més de 650 treballadors d'una empresa càrnia estaven infectats a la ciutat de Gütersloh. En saber-se els resultats, les autoritats locals van decretar el tancament de la planta i l'aïllament de tots els treballadors i les seves respectives famílies i contactes. En total, la quarantena afecta 7.000 persones.

Possible causa: l'obertura de fronteres

Encara no està clar per què el brot de coronavirus s'ha originat concretament ara, però algunes fonts de l'empresa apunten que podria ser conseqüència de l'obertura de fronteres. Diversos treballadors de la planta van viatjar a l'estranger per visitar els seus familiars i es tractaria d'unes situacions de risc que podrien haver importat el virus.

Tot i això, segons France24, aquest no seria l'únic brot de Covid-19 al sector. Diverses companyies càrnies del país també han detectat casos de coronavirus, i el govern ha establert una nova normativa per frenar els contagis a la indústria.

El confinament imposat pel govern estatal del Rin del Nord-Westfàlia comporta el tancament de locals de restauració, gimnasos, museus i altres tipus d'establiments que estaven oberts. A més a més, també han tancat les escoles de la regió i han retornat les mesures de distanciament social del mes de maig. Aquest confinament durarà almenys fins a finals de juny.

Altres brots locals arreu d'Alemanya

Però el rebrot viscut a Gütersloh no és l'únic que s'ha detectat a Alemanya durant els darrers dies. Més enllà del sector carni, arreu del país s'han registrat brots de coronavirus entorn d'un restaurant, serveis religiosos i d'un edifici a Berlín, on 370 famílies han estat aïllades després de 70 casos a l'immoble.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —