Detingut a Sant Petersburg
Per EFE
Publicat el 27 de febrer 2022

Interpretació i adaptació en llengua de signes catalana per David Zarza

Durant els quatre dies de la contesa militar iniciada pel Kremlin a Ucraïna, les autoritats russes han detingut 5.250 persones per manifestar-te en contra de la guerra. Així n'ha informat avui OVD-info, organització especialitzada en el seguiment d'arrestos i la defensa de detinguts.

L'organització, etiquetada al país com a "agent estranger", ha anat actualitzant les xifres de detencions de russos que s'oposen a la "operació militar especial" ordenada dijous pel president rus, Vladímir Putin.

OVD-info ha denunciat que a Sant Petersburg la policia ha dut a terme violentes detencions, amb almenys tres ferits entre els manifestants. A un jove li han fracturar un braç, una noia ha perdut el coneixement després d'un cop al cap i a un home el van llançar sobre una tanca.

Segons l'organització, la policia fotografia i agafa les empremtes dactilars dels detinguts i van negar-li assistència mèdica a un home gran.

Una situació similar ha tingut lloc a Moscou, on la policia ha amenaçat els detinguts amb obrir-los causa per insubordinació en cas de negar-se a la dactiloscopia. OVD-info denunciatambé abusos a les ciutats de Kazan, Novosibirsk i Nizhni Nóvgorod.

Malgrat això, centenars i milers de russos surten als carrers a protestar en contra de la guerra. Segons ha pogut constatar avui Efe, un grup de prop de 500 joves ha desfilat pel centre de Moscou cridant "No a la guerra", però sense portar pancartes ni banderes.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —