Metges de Catalunya demana reconstruir la primària i promoure la salut pública quan es compleixen dos anys de pandèmia
Per ACN
Publicat el 14 de març 2022

El sindicat Metges de Catalunya (MC) demana "reconstruir l'atenció primària", que considera que es troba enfonsada, i insisteix que cal destinar-hi el 25% del pressupost del Departament de Salut, com recomanen l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i les societats científiques. També reclama blindar la inversió en sanitat; un pla de xoc per recuperar el benestar físic i mental dels professionals i augmentar la inversió en salut pública, que "no pot ser anecdòtica".

Són algunes de les reivindicacions del sindicat quan es compleixen dos anys de l'inici de la pandèmia de la covid-19. El sindicat recalca que la millora de les condicions laborals dels sanitaris també repercuteix en l'accessibilitat i la qualitat de la sanitat pública.

Metges de Catalunya alerta que la població catalana amb pòlisses de salut privada ha passat del 25% el 2010 al 32% el 2021 i ho atribueix "a les retallades, la pandèmia i l'experiència d'empitjorament de l'atenció que perceben els pacients". En un comunicat, el sindicat adverteix que "retallar en sanitat té conseqüències immediates i futures".

El sindicat, amb més de 10.000 afiliats i majoritari a la sanitat pública i concertada, també es mostra preocupat pel relleu generacional dels facultatius, ja que calcula que en els propers cinc anys es jubilaran el 20% dels metges en actiu. Per a aquesta organització, l'únic positiu que ha portat la pandèmia ha estat la "revalorització de la sanitat pública". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —