El Consell General de Col·legis de Metges -que agrupa els 52 col·legis de metges d'Espanya- ha demanat el cessament del director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències
Per EFE
Publicat el 14 de novembre 2020

El Consell General de Col·legis de Metges -que agrupa els 52 col·legis de metges d'Espanya- ha demanat el cessament del director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències, Fernando Simón, "per la seva incapacitat manifesta i prolongada al llarg de l'evolució de la pandèmia".

Els metges, representats en aquest Consell, han demanat a més "respecte, reconeixement, participació i dignitat" i han urgit un "cop de timó" en la gestió de la pandèmia i la posada en marxa d'un comitè d'experts independent.

L'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges ha fet avui aquesta petició de cessament, i ha expressat el seu malestar per les últimes declaracions de Fernando Simón.

Segons els professionals mèdics, aquestes declaracions suposen "un acte de desmotivació, incomprensió i absència de sensibilitat", i han interpretat a més, en una nota de presa difosa avui, que expressen "una ignorància manifesta del treball, la responsabilitat i la vocació dels professionals mèdics".

Es refereixen els metges a les declaracions fetes per Fernando Simón dijous passat, quan va manifestar, sobre el nombre de contagis dels professionals sanitaris, que ara "els professionals sanitaris tenen un aprenentatge respecte a la primera ona. Els gestors fan millors circuits d'assistència als hospitals. I òbviament, els sanitaris tenen un millor comportament evitant contagiar-se fora del seu espai de treball”.

El Consell General de Col·legis Mèdics ha demanat una rectificació pública de les últimes declaracions de Fernando Simón, i ha recordat que no és la primera vegada que manifesten el seu malestar davant declaracions o accions "improcedents" del responsable del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències.

Entre aquestes declaracions anteriors, els metges retreuen que Fernando Simón afirmés que s'estaven realitzant totes les proves diagnòstiques als contactes estrets de sanitaris infectats en els equips assistencials en etapes amb una gran incidència de contagis de professionals.

Critiquen a més que es posés en marxa guies de reincorporació al treball "sense garanties ni per al professional ni per al ciutadà" i les discrepàncies "clares" sobre la situació de la pandèmia i les mesures que s'han de prendre.

Els metges han incidit en aquest sentit en l'absència d'un Comitè d'Experts compost per reconeguts professionals, independent i transparent, i en l'absència d'un sistema d'avaluació per millorar la resposta a brots de Covid-19.

Els metges han censurat les últimes declaracions de Simón i que les hagi fet a més "des del coneixement dels danys que la pandèmia per la Covid-19 ha deixat i està deixant sobre els sanitaris en general i sobre els metges en particular, i que ens situen al capdavant d'infectats d'entre els països del nostre entorn".

Segons els professionals sanitaris, aquest tipus de manifestacions suposen a més "un acte de desmotivació, incomprensió i absència de sensibilitat" i expressen una "ignorància manifesta" de les condicions de treball a les quals han estat sotmesos, entre les quals recorden l'absència d'equips de protecció individual o la falta de proves diagnòstiques.

En la nota que avui han fet pública per a demanar el cessament de Fernando Simón, els Col·legis Mèdics d'Espanya recorden que han mort 72 metges en l'exercici assistencial des d'el mes de març passat, que centenars de professionals lluiten per a superar les seqüeles de la infecció, i que milers d'ells continuen lluitant "per contrarestar els efectes d'una pandèmia com no havíem conegut".

En la nota que han difós avui, signada també per l'Organització Mèdica Col·legial d'Espanya, incideixen en la seva reclamació que la infecció pel virus SARS-*Cov-2 sigui reconeguda com a malaltia professional i en què aquesta sigui considerada una professió de risc.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —