Abdalá Hamdok
Per EFE
Publicat el 25 d’octubre 2021

Un grup de militars ha arrestat el primer ministre sudanès, Abdalá Hamdok, que es troba en parador desconegut després que rebutgés donar suport a un cop d'estat i que emetés un missatge perquè els sudanesos sortissin als carrers pacíficament per "defensar la revolució".

"Després del seu rebuig a donar suport al cop, una unitat de l'Exèrcit ha arrestat el primer ministre Abdalá Hamdok i l'ha portat a un lloc desconegut", ha dit en un breu missatge el ministeri en la seva pàgina oficial de Facebook. 

A més a més d'Hamdok, altres ministres i membres del component civil del Consell Sobirà, màxim òrgan de poder del procés de transició a Sudan, han estat detinguts i portats a un parador desconegut, segons el Govern sudanès.

Aquests arrestos coincideixen amb la visita al país de l'enviat especial dels Estats Units per a la Banya d'Àfrica, Jeffrey Feltman, qui es va reunir durant el passat cap de setmana amb les principals autoritats civils i militars de Sudan.

Després de la temptativa colpista el mes passat, Hamdok va asseverar que era necessari "reformar els òrgans militars i de seguretat" després que acusés a "romanents del règim" de l'exdictador Omar al Bashir, enderrocat en 2019, d'orquestrar l'aldarull.

Això va provocar el malestar dels líders militars, que es reparteixen el poder amb el component civil al Govern de transició per un acord del 2019, i la tensió ha anat creixent des del mes passat amb diverses manifestacions a favor i en contra de l'Executiu.


Imatge d'una de les manifestacions de protesta. Foto: EFE

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —