Millet entra a la presó per començar a complir la condemna pel cas Palau - Diari de Barcelona

CAS PALAU
Millet entra a la presó per començar a complir la condemna pel cas Palau
L'expresident del Palau de la Música ingressa a Brians 2 en ambulància després d'esgotar el termini màxim per entrar-hi i començar a complir la pena de 9 anys i 8 mesos
Félix Millet ja és a la presó. L'expresident del Palau de la Música ha ingressat aquesta tarda a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), per començar a complir la condemna de 9 anys i 8 mesos pel Cas Palau. Millet ha arribat al centre penitenciari en ambulància, que l'ha introduït directament a l'aparcament de la presó sense que la premsa pogués veure-li la cara. Avui era l'últim dia de termini que tenia per entrar al centre penitenciari.
L'Audiència de Barcelona va desestimar fa uns dies el recurs de súplica de Millet mentre es resol la petició d'indult que ha fet al govern espanyol, com havia demanat la seva defensa. La defensa de Millet va demanar suspendre l'execució de la seva condemna mentre no es resolgui una petició d'indult presentada al govern espanyol. L'Audiència de Barcelona ho desestima i considera que les malalties que la defensa explica que pateix el seu client "no són un impediment per al seu ingrés a presó".
Osàcar també ingressa a presó
L'extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, condemnat a 3 anys i mig, també ha entrat aquesta tarda a presó, pocs minuts abans que ho fes Millet. Osàcar hi ha entrat a peu, acompanyat del seu advocat, Xavier Melero. L'Audiència de Barcelona li ha denegat avui la petició de suspendre el seu ingrés a presó mentre es tramita l'indult que ha sol·licitat al govern espanyol, com ja va fer amb el mateix Osàcar pel recurs d'empara al Tribunal Constitucional.
L'Audiència també considera que les malalties que al·lega la seva defensa i l'edat d'Osàcar "no són un impediment per al seu ingrés a la presó", tot reiterant que no hi ha cap base per afirmar que corri "risc vital" per la seva estada en un centre penitenciari. L'Audiència i el Suprem van considerar provats els delictes de malversació de fons públics, apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals.
Osàcar baixa del cotxe abans d'entrar a la presó de Brians 2. Foto: ACN
A partir d'ara, els funcionaris de vigilància realitzen un primer control de temperatura a la persona que ingressa a presó, verifiquen la seva identitat, i li fan un escorcoll personal i de les seves pertinences. Els professionals sanitaris visiten l’intern i decideixen on quedarà ubicat, amb prevalença dels criteris sanitaris. En ambdós casos, Millet i Osàcar han quedat ingressats a la infermeria. L’equip de tractament s’entrevista amb l’intern per decidir la inclusió en el grup que correspongui.
El reglament penitenciari fixa un màxim de 5 dies per al procediment d’ingrés, que es poden ampliar per motius de seguretat o sanitaris. Durant l’emergència sanitària els centres penitenciaris de Catalunya es troben en fase 2 de desconfinament. En aquesta fase de la desescalada es preveu un període de quarantena de 7 dies per als nous ingressos com a mesura de prevenció. Durant aquest temps, les persones que ingressen a presó es mantenen aïllades de la resta d’interns per evitar contagis.
La junta de tractament del centre penitenciari té un termini de dos mesos per fer una proposta de classificació inicial de la persona interna, a partir de l’estudi del cas que faci un equip multidisciplinar. La classificació inicial pot ser en 1r, 2n o 3r grau. El Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima té 2 mesos més per resoldre el cas a partir de la proposta de la junta de tractament.

