El millor professor del món per revolucionar l'educació a l'Índia
Per EFE i Redacció
Publicat el 06 de desembre 2020

El professor indi Ranjitsinh Disale, que va revolucionar primer l'ensenyament en un petit poble de l'Índia i després va estendre la seva metodologia i descobriments a tot el país, ha estat reconegut com el millor professor del món amb el premi Global Teacher Prize 2020, dotat amb un milió de dòlars.

La destacada labor del mestre indi comença l'any 2009 en una escola femenina del poble de Partiewadi, a l'estat occidental de Maharashtra, on l'absentisme era del 98% i la majoria de les nenes procedien de comunitats tribals en les quals es parla un idioma diferent del que es feia servir a les classes.

Així, Disale no només va traduir els llibres de text de la classe a la llengua materna de les seves alumnes, sinó que també els va proporcionar codis QR únics per tal que les estudiants poguessin accedir a poemes en àudio, conferències en vídeo, històries i altres tasques.

Després, en funció de les reaccions de les alumnes i les seves capacitats d'aprenentatge, el mestre anava canviant individualment les activitats amb els codis QR per adaptar-se a cada estudiant, una metodologia que arran del seu èxit va ser implementada després, l'any 2017, a Maharashtra i l'any 2018 a la resta del país.

A més, el mestre va aconseguir resultats revolucionaris a la seva escola, amb un 100% d'assistència de les alumnes i el 85% va rebre la puntuació màxima en els exàmens finals del curs, el que va fer que el centre guanyés el guardó a millor escola del districte.

 

"La feina de Disale, que genera interès per l'educació entre els nens de les zones rurals a través d'idees innovadores i l'ús de la tecnologia, és encomiable i digne de ser imitat per altres", ha celebrat a Twitter el governador de Maharashtra, Bahagat Singh Koshyari.

 

La cerimònia

En un acte virtual des de Londres, l'actor britànic Stephen Fry va anunciar d'entre els deu finalistes qui era el guanyador del prestigiós Global Teacher Prize, que concedeix des de fa 6 anys la Fundació Varkey, amb seu actualment al Regne Unit.

"I el guanyador del Global Teacher Prize és Ranjitsinh Disale, de l'Índia!", va revelar Fry, cosa que va desencadenar una explosió de felicitat amb crits i braços alçats del mestre indi a l'altra banda de la càmera i acompanyat dels seus familiars. Una espontaneïtat que aviat es va fer viral a les xarxes socials.

Entrevista a Ranjitsinh Disale després de rebre el premi

A més, el jove mestre i en un gest únic a les sis edicions del guardó, va anunciar durant el seu discurs que repartiria la meitat del milió de dòlars del premi amb els altres nou finalistes, procedents d'Itàlia, Brasil, Vietnam, el Regne Unit, Corea del Sud, Estats Units, Sudàfrica, Nigèria i Malasia.

"Els mestres són els vertaders generadors de canvis, que canvien la vida dels seus estudiants amb una barreja de guix i desafiament. Sempre creuen en donar i compartir", va assegurar Disale en el seu discurs.

"Per això, em complau anunciar que compartiré el 50% de la dotació del premi, en parts iguals, amb els meus col·legues entre els deu finalistes, per donar suport així a la seva increïble labor. Crec que junts podem canviar aquest món perquè compartir és créixer".

 

Disale va aconseguir imposar-se a més de 12.000 candidats d'entre 140 països en un premi que busca reconèixer a un "mestre excepcional" que, com indica l'organització, "hagi realitzat una contribució destacada per a la professió".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —