Illhan Omar
Per EFE
Publicat el 08 de juny 2020

El consell municipal de Minneapolis (Estats Units) ha anunciat que desmantellarà el Departament de Policia arran de les protestes per la mort de l'afroamericà George Floyd a mans d'agents d'aquest cos.

En una manifestació en un cèntric parc de la ciutat, nou dels dotze regidors de la corporació, la majoria de la qual és a prova de veto, es van comprometre a suspendre el finançament del Departament de Policia i establir un model de seguretat pública basat en la comunitat, segons informen els mitjans locals.

L'emissora local de la cadena de televisió Fox ha informat que uns regidors han decidit fer aquest pas després d'adonar-se del fracàs de la reforma estructural de la policia que havien dut a terme.

"Està clar que el nostre sistema de vigilància no manté les nostres comunitats segures", ha dit la presidenta del consell municipal, Lisa Bender, segons informa Fox9.

El consell ha informat en un comunicat que prendrà "mesures intermèdies per acabar amb el Departament de Policia de Minneapolis a través del procés pressupostari i altres decisions pressupostàries i polítiques en les pròximes setmanes i mesos".

En declaracions al Minneapolis Star Tribune, Bender ha dit que tenen intenció de reemplaçar un departament de policia tradicional amb un de seguretat pública més ampli i integral, orientat a la prevenció de la violència i a servir la comunitat.

En aquest nou concepte de departament de seguretat pública estarien també integrats treballadors socials o metges, per respondre amb un enfocament diferent a situacions que fins ara quedaven en mans de policia, segons Bender.

L'alcalde de Minneapolis, el demòcrata Jacob Frey, s'ha mostrat contrari a desmantellar el Departament de Policia i s'ha oposat al fet que se suspengui el finançament d'aquest cos.

Des que el 25 de maig un agent de policia va asfixiar Floyd posant-li el genoll sobre el coll durant gairebé nou minuts, els Estats Units han registrat una onada de protestes contra la violència policial que s'ha extés a 650 ciutats dels 50 estats del país.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —