Mínim 33 ferits en un atac suïcida amb camió d'explosius a l'Afganistan
Per EFE
Publicat el 07 de desembre 2020

Com a mínim 33 persones, 22 d'elles civils, han resultat ferides després que un atacant suïcida al volant d'un camió carregat d'explosius s'hagi immolat prop de diversos edificis governamentals al sud de l'Afganistan.

L'atemptat ha tingut lloc cap a les 10.30, hora local, prop de la Direcció de Policia del districte de Daman i l'oficina del governador del districte de la província de Kandahr, ha dit el portaveu del governador provincial, Bahir Ahmadi.

"En la potent explosió, 33 persones, en la seva majoria civils, han resultat ferides. No s'han reportat morts en aquest atac", ha indicat. Segons Ahmadi, entre els ferits hi ha 11 membres de les forces de seguretat, 15 residents dels habitatges propers i 7 empleats administratius de l'oficina del governador del districte.

La forta explosió ha causat, a més, danys significatius als edificis de la seu de la policia i l'oficina del governador de districte, ha afegit el portaveu, que ha precisat que "tots els ferits han estat traslladats als hospitals i, a excepció d'un d'ells, la majoria es troben en condicions estables". Ahmadi ha acusat els talibans d'haver comès l'atac, encara que els insurgents no s'han pronunciat encara sobre els incidents.

En els últims dos mesos, Kandahar ha estat testimoni d'intensos combats en els districtes del nord i oest fronterers amb les províncies de Helmand i Uruzgan. En aquests atacs, centenars de combatents talibans han resultat morts o ferits.

Aquests combats es produeixen tot i que els talibans i el governador afgans van iniciar el passat 12 de setembre a Qatar les converses de pau que busquen posar fi de manera dialogada a quasi dues dècades de guerra a l'Afganistan.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —