Els ministres d'Exteriors de la UE es reuniran dimarts per valorar la situació a l'Afganistan
Per ACN
Publicat el 16 d’agost 2021

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea es reuniran demà a la tarda per fer una "primera valoració" de la situació a l'Afganistan. Així ho ha confirmat l'Alt Representant de Política Exterior i Seguretat, Josep Borrell, que ha afirmat que l'Afganistan "està en un punt d'inflexió".

A través d'una piulada, Borrell també ha afegit que "la seguretat i el benestar dels ciutadans afganesos, així com la seguretat internacional, estan en joc". La trobada es farà de forma telemàtica, i arriba després que diumenge els talibans aconseguissin el control de la capital de l'Afganistan, Kabul.

Sassoli avisa que cal garantir el dret d'asil

Per la seva banda, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha assegurat avui que cal garantir el dret a l'asil a totes les persones de l'Afganistan "en perill de persecució". També en una piulada, Sassoli ha asseverat que la situació al país "requereix una resposta unitària de la Unió Europea" i que "cal una solució política duradora i inclusiva que protegeixi els drets de les dones i permeti als afganesos viure amb seguretat i dignitat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —