Protestes Minneàpolis
Per EFE i Redacció
Publicat el 13 d’abril 2021

Almenys 40 persones han estat arrestades aquesta nit passada en protestes a Brooklyn Center, un barri de la ciutat de Minneapolis, on diumenge una agent policial va matar un jove negre. Unes altres dotze persones han estat arrestades pel saqueig d'una botiga i per violació del toc de queda. Aquest ha estat imposat a la ciutat per intentar contenir les protestes per la mort de Daune Wright, el jove de 20 anys que va morir fa dos dies pel tret d'una agent de policia.  

El cap de la policia a Brooklyn Center, Tim Gannon, va dir en una conferència de premsa ahir que l'agent Kim Potter, amb 26 anys de servei i ara sota suspensió, pretenia usar la seva pistola elèctrica coneguda com "taser", però va disparar amb la seva arma de foc.  

En aquella compareixença es va mostrar un vídeo del succés en el qual es veu com tres agents s'aproximen al vehicle de Wright, un d'ells intenta emmanillar-lo, però l'home es resisteix i comença un forcejament. Aleshores el policia treu la seva pistola i crida a manera d'avís: "Tàser! Tàser! Tàser!". 

Després, se sent un tret.

L'agent exclama amb sorpresa i diu: "Li he disparat".  L'oficina forense del Comtat Hennepin va dictaminar que la mort de Wright va ser provocada per un tret de bala al pit.  

En ple judici pel cas George Floyd

Les protestes per aquest succés es van produir a uns setze quilòmetres del centre de la ciutat, on aquests dies està sent jutjat l'ex policia Derek Chauvin, acusat per la mort de George Floyd el 25 del maig passat. La mort de Floyd, un ciutadà afroamericà, va generar una ona de protestes en diversos punts dels Estats Units contra la violència policial que es va prolongar durant mesos. 

Els disturbis per la mort de Wright es van reprendre la nit passada amb la detonació de focs artificials i gasos lacrimògens al voltant de la seu del Departament de Policia de Brooklyn Center, on s'havien concentrat nombroses persones.  

En fosquejar, la policia, que s'havia mantingut darrere d'una alta reixa filada, va començar a repetir l'ordre que la multitud es dispersés, i va haver-hi llançament de gasos lacrimògens cada pocs minuts. Aproximadament a les 22.30 hora local la policia va ampliar el seu perímetre de control entorn de l'edifici i les protestes van anar disminuint.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —