El Mixtur 2021 s'estén per tota Barcelona i compta amb artistes destacats com l'Ensemble Garage o Funktion
Per ACN
Publicat el 02 d’octubre 2021

El Festival Mixtur 2021 celebra la desena edició del 30 de setembre al 10 d'octubre amb escenaris estesos per tota la ciutat de Barcelona i amb tretze concerts d'artistes destacats com l'Ensemble Garage, Funktion, Vertixe Sonora, Juliet Fraser i Joëlle Léandre. Un festival que aposta per la nova creació sonora internacional i que acollirà mostres de talent emergent amb el Kebyart Ensemble, l'Orquestra ESMUC i els alumnes dels tallers d'Interpretació i Improvisació i les estrenes dels encàrrecs Mixtur.

Al llarg d'aquests deu anys, el Mixtur ha acollit 150 concerts, 50 encàrrecs a compositors i 900 estudiants han participat en els tallers. Aquesta edició destaca per ser més arriscada i innovadora perquè la cartellera combina referents contemporanis amb les últimes propostes de la creació sonora.

El Mixtur sempre ha oferit una proposta que barreja la programació innovadora i arriscada amb la formació i introducció dels més joves. Aquest any no serà menys, els seus escenaris s'ompliran de concerts amb obres de referència del repertori contemporani com Gérard Grisey i Jonathan Harvey, i noves estrelles de la composició musical nacional com José Río - Pareja.

Els espais del voltant tindran tallers amb més de 100 participants d'arreu del món, els quals comptaran amb docents de reconegut prestigi internacional com Agustí Charles, Beat Furrer o Maria de Alvear. A més a més de la col·laboració amb la pedagoga Assumpta Valls, encarregada de coordinar el projecte 'El Mixtur a primària', consistent en assajos oberts i comentats d'artistes participants en el festival amb centres educatius de Barcelona.


Una altra de les propostes del festival és crear un
 espai professional amb conferències especialitzades de la mà dels professors dels tallers pedagògics i taules rodones on parlar de l'actualitat de la nova creació sonora juntament amb professionals.


El Festival Mixtur 2021, també farà un record especial pel compositor Josep Maria Mestres Quadreny, que va morir el passat mes de gener i va participar en la segona edició del festival l'any 2013. Es recordarà la persona i l'obra del compositor català a través d'una taula rodona moderada per Vicent Minguet i amb les intervencions de personalitats destacades del món musical. També s'ha previst que al llarg del festival s'escoltin algunes de les seves obres i es projectarà una entrevista.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —