Clàudia Bosch i David Llistar en la presentació de l'edició del MSC d'enguany
Per Redacció
Publicat el 23 de febrer 2022

Interpretació i adaptació en llengua de signes catalana per Marina Lehmann

Barcelona es prepara per al Mobile World Congress (MWC), l’exposició de tecnologia i telefonia mòbil, però no és l’únic esdeveniment que tindrà lloc a la ciutat a finals de febrer i principis de març. Aquest dimecres s’ha presentat el Mobile Social Congress (MSC), que recupera aquest any parcialment la presencialitat en la seva setena edició i es farà a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març, coincidint amb la celebració del MWC. 

El MSC es planteja com un complement al MWC. L’objectiu és generar una reflexió i més consciència sobre “els impactes generats amb la producció i consum d’electrònica, silenciats en esdeveniments com el Mobile World Congress”.

L’esdeveniment busca fer una anàlisi crítica en clau ecologista, feminista i de drets humans i laborals; mostrar noves maneres de produir i consumir electrònica, respectant els drets de les persones i el medi ambient. 

La presentació, celebrada al col·legi de Periodistes, ha anat a càrrec de Clàudia Bosch, tècnica d’Electrònica Justa de SETEM, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, i de David Llistar, director de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, que col·labora en el seu finançament.

Començarà el 27 de febrer, amb una jornada lúdica als Jardins del Pou de la Figuera, i continuarà l’1, en línia, i el 2 de març, presencial, amb l’exposició de ponències a càrrecs d’experts d’arreu del món.

Durant el congrés es debatran aspectes com l’impacte en la salut, els drets laborals o el medi ambient de l’ús del mòbil o la transició verda en els països del Nord Global, i que comporten serioses afectacions en els del Sud Global.

“Que la tecnologia sigui compatible amb la vida”

“Hem d’aconseguir que la tecnologia sigui compatible amb la vida, i que també en altres parts del món puguin gaudir dels seus drets”, ha reivindicat Bosch en la seva intervenció. Aquesta idea es vertebra en el lema de la setena edició del MSC: “Posem la tecnologia al servei de la vida.” Sota l’epígraf “el Mobile de la gent,” al llarg de dos dies s’exposaran diferents punts de vista que complementen, des de la perspectiva d’un “model d’electrònica just”.

En aquesta línia, David Llistar ha destacat l’interès de l’Ajuntament de Barcelona en esdeveniments com el MSC i la seva aportació a la “reflexió entorn de l’impacte de la tecnologia del mòbil, tenint en compte que Barcelona és la capital del mòbil, és lògica que se n’analitzi l’impacte”.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —