El model Airbnb sobreviu a la pandèmia i es prepara per l'oportunitat d'un nou model turístic
Per Redacció
Publicat el 24 de juny 2020

El model de negoci Airbnb ha superat el mal tràngol de la pandèmia i es prepara per un canvi de paradigma en la manera de viatjar que el CEO i fundador de l'empresa, Brian Chesky, creu que es traduirà en una "oportunitat" per a la plataforma: "Viatjar com sabíem s'ha acabat. No vol dir que el viatge s’hagi acabat, només que el viatge que coneixíem s’ha acabat i mai no tornarà". Airbnb assegura que s'adaptarà a les noves tendències, ja que les persones voldran "opcions més properes a casa, més segures i assequibles".

Airbnb sosté que "treballar des de casa s'està convertint a treballar des de qualsevol casa", una tendència que, segons l'empresa americana, s'està donant també en altres mercats com Alemanya, Portugal, Corea de Sud i Nova Zelanda. "Continuarem fent el negoci encara més eficient. Encara hi ha oportunitats per fer-ho millorant el servei al client i utilitzant millor les dades", ha explicat Chesky a una entrevista aquesta setmana a la cadena de televisió americana CNBC.

A la mateixa entrevista, Chesky assegura que la pandèmia els ha fet perdre "gairebé tot en qüestió de quatre i sis setmanes" però alhora argumenta que, gràcies a les retallades de costos, entre les quals la de personal  —Airbnb va acomiadar prop de 1.900 treballadors, el 25 % de l'empresa, durant la pandèmia—, la companyia està preparada per una altra situació d'emergència sanitària.

El nombre de reserves es recupera

Entre el 17 de maig i el 3 de juny, poques setmanes després que les reserves a la plataforma caiguessin a nivells insòlits per culpa de la pandèmia, Airbnb va registrar als Estats Units més reserves que durant el mateix període de l’any passat, coincidint amb la festivitat del Dia dels caiguts. D'aquestes reserves, els allotjaments a menys de 200 milles (322 quilòmetres) van superar el 50 % durant el mes de maig, quan abans de la pandèmia només representaven un terç del total.

En el cas d'Espanya, la divisió local de la plataforma ja va avançar el passat 26 de maig que les recerques d'allotjaments turístics dins el país s'havien disparat després de l'anunci del president de govern espanyol, Pedro Sánchez, de l'obertura al turisme estranger, fins a gairebé arribar als nivells anteriors a la pandèmia.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —