Montcada i Reixac inundada
Per Lorena Sopena i ACN
Publicat el 20 de desembre 2020

El temporal de pluja que ha assolat part de Catalunya ha afectat especialment l'àmbit metropolità de Barcelona, amb incidència destacada al Vallès Occidental i Oriental. Hi ha hagut carrers inundats en alguns municipis com Montcada i Reixac, carreteres tallades com la C-17 i vies de tren descalçades a Cerdanyola, en un episodi que ha arribat a deixar en algun punt fins a 250 litres d'aigua per metre quadrat, però que no ha registrat cap ferit.

Els bombers han rebut fins a les nou de la nit 286 avisos, però han treballat en 55 casos, als llocs on s'havia acumulat prou aigua. 266 dels avisos han estat a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord. 

Segons informen els bombers, en molts casos l'actuació del cos d'emergències ha consistit a revisar zones per on baixava molta aigua i confirmar que cap persona no estigués en perill. També han ajudat a evacuar tres cotxes aturats enmig de tolls d'aigua a Montcada i Reixac. L'Ajuntament informa d'alguns casos d'acumulació greu a diferents punts del municipi, com ara Terra Nostra, Montcada Nova i Mas Rampinyo. 

A l'altura d'aquest mateix municipi, ha calgut tallar la carretera C-17 en ambdós sentits de la marxa, a l'altura de la plaça Espanya, per l'acumulació d'aigua que hi havia. El Servei Català de Trànsit també ha informat que la BV-1415 entre Barcelona i Cerdanyola s'ha hagut de tallar per esllavissades.

Cerdanyola ha estat un altre dels municipis on la pluja ha caigut amb intensitat destacada, fins al punt que a mitja tarda d'ahir Renfe va informar que la via s'havia descalçat en diversos punts en el tram que va des d'aquest municipi fins a Montcada. La via i les línies de Rodalies que hi passen van estar tallades durant hores. Una altra via afectada per la pluja ha estat la de la línia R3, que uneix Barcelona amb la Tor de Querol, que s'ha suspès per avaries del sistema de senyalització entre Montcada Bifurcació i Montcada i Ripollet.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —