Josep Puig Torné mor als 90 anys
Per ACN
Publicat el 04 de juny 2020

L'arquitecte Josep Puig Torné va morir aquest dimarts a la nit als 90 anys, segons ha confirmat l'Ajuntament de Sarral a través d'un comunicat. Nascut a Sarral el 1929, va dissenyar el Canòdrom de la Meridiana, amb Antonio Bonet Castellana; així com l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià de Sarral, la reforma del Cinema Comèdia de Barcelona, el monument a les Homilies d’Organyà, l’edifici Renault de Tarragona, la residència de la Sagrada Família a la Seu d’Urgell i l’església de Sant Antoni Maria Claret a Sallent, entre d'altres. Puig Torné va treballar conjuntament amb artistes com Subirachs, Tomàs Bel o Maties Palau-Ferré.


El Canòdrom de Meridiana va obrir les portes el 1964 i es va mantenir obert fins 2006, sent l'últim en tancar a tota Espanya. Després d'alguns anys, la pista es va reconvertir en un parc i l'edifici en Parc de Rercerca Creativa

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés Tardiu, ha assenyalat que "només cal donar una volta pels carrers i places de Sarral per conèixer part de la seva obra" i ha explicat que "l’estima que sempre ha mostrat a la seva vila natal ha ajudat que arribessin noves oportunitats, com la factoria més gran de la zona industrial de la Sallida". El dissabte vinent es prepara al municipi un homenatge, coincidint amb la missa a l’ermita.

De fet, a Sarral, Puig Torné és autor de la façana de la Casa de la Vila, l’Abadia, el pavelló municipal, el parc de bombers, el molí del Potau, el carrer dels Jueus i el portal de Nadal. La més coneguda és l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià, que enguany se celebra el 50è aniversari de la construcció.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —