Mor Carlos Ruiz Zafon
Per ACN
Publicat el 19 de juny 2020

El novel·lista barceloní Carlos Ruiz Zafón ha mort aquest divendres a la matinada al seu domicili de Los Angeles d'un càncer de còlon. L'escriptor de 55 anys ha sigut un dels autors més reconeguts de les dues primeres dècades del segle XXI. El gener de 2018 ja va patir els primers símptomes i es va instal·lar definitivament als EUA per sotmetre's a un tractament. Després de dos anys de malaltia, Zafón deixa un llegat en el món de l'escriptura, des de la consagració internacional de La sombra del viento, publicat l'any 2001 i amb 15 milions d'exemplars venuts arreu del món.

Un dels seus grans èxits és La sombra del viento, guanyadora de nombrosos premis i seleccionada a la llista confeccionada el 2007 per 81 escriptors i crítics llatinoamericans i espanyols amb els millors 100 llibres en llengua espanyola dels últims 25 anys. A més, és la novel·la espanyola amb més difusió, només superada per El Quijote de Miguel de Cervantes.

Nascut a Barcelona el 1964, és un dels autors més reconeguts de la literatura i les seves novel·les han estat traduïdes a més de cinquanta idiomes. Zafón es va donar a conèixer el 1993 amb El príncipe de la niebla que, juntament amb El palacio de la medianoche i Las luces de septiembre, forma la trilogia de la Boira. Cinc anys més tard va publicar Marina. Va ser el 2001, però, quan es va convertir en un dels grans fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de La sombra del viento, la primera novel·la de la saga El Cementerio de los libros olvidados.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —