Mor una advocada kurda de Turquia després de 238 dies de vaga de fam per un “judici just”
Per EFE
Publicat el 28 d’agost 2020

L'advocada kurda de Turquia Ebru Timtik ha mort després de 238 dies en vaga de fam per  demanar un "judici just" després d’haver estat condemnada a 13 anys de presó per pertànyer pressumptament a una organització terrorista, segons informa l'Associació d'Advocats Progressistes (ÇHD, per les seves sigles en turc).

Timtik va ser condemnada el març de 2019 en un polèmic judici en el qual la defensa va criticar la falta d'accés a les proves i que el tribunal va acceptar testimonis anònims.

Juntament amb ella, 17 advocats més del ÇHD van ser també condemnats a un total de 159 anys de presó per vincles amb el grup armat ultramarxista Partit-Front Revolucionari d'Alliberament del Poble (DHKP-C).

Timtik va iniciar una vaga de fam el passat 2 de gener, seguida un mes després per un altre advocat condemnat, Aytaç Ünsal. A finals de juliol, tots dos van ser hospitalitzats després que un tribunal es negués a alliberar-los, malgrat un informe de l'Institut de Medicina Forense d'Istanbul detallés el seu deteriorament físic.

"La 'voluntat política' va intervenir i va emetre una ordre per al seu arrest. S'ha arribat el cim de la injustícia. No oblideu que us pot ocórrer demà. "No us quedeu callats, alceu la veu!", va assenyalar en un tuit Eren Keskin, la vicepresidenta de l'associació de drets humans IHD.

En una declaració escrita, el pro-kurd Partit Democràtic dels Pobles (HDP) va dir: “ens trobàvem en una etapa on cada segon, ni tan sols hores, eren crítics per a la supervivència d'Ebru i Aytaç. Ebru, que va continuar en dejuni no per privilegis, sinó pel dret a un judici just, era la veu de la justícia per a milions de persones. Aquesta mort, que ha succeït com a conseqüència de la indiferència del govern, quedarà per a la història com un document exemplar de la justícia decadent d’aquest país".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —