Emma Roca a l'arribada de la Ultratrail Collserola del 2013
Publicat el 18 de juny 2021

Emma Roca, pionera dels esports de muntanya, ha mort aquest matí víctima d'un càncer molt poc comú que l'ha tingut hospitalitzada durant setmanes. La seva mort ha commogut al país. La Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i les principals figures del món de l'esport de muntanya com Kilian Jornet, Nuria Picas o Ferran Latorre han expressat el seu condol i han lamentat la pèrdua de Roca.

Emma Roca va llicenciar-se en Bioquímica i era bombera, una feina que compaginava amb l'esport de muntanya, on va destacar notablement en esquí de muntanya i en carreres d'ultrarresistència. Roca va formar part de la selecció catalana i espanyola d'esquí de muntanya i era membre del combinat català de maratons de muntanya. Al seu palmarès destaca la tercera posició que va aconseguir a l'Ultra-Trail du Mont-Blanc tant el 2012 com el 2013, una tercera posició als Cavalls de vent del 2011 o una segona posició a la Marathon des Sables d'aquell mateix any. L'any 2010 es va convertir en campiona del món de raids d'aventura amb l'equip Buff Thermocool, juntament amb Arnau Julià, Fran López i el francès Benjamin Midena. Roca també va destacar en competicions de bicicleta tot terreny, convertint-se en campiona de Catalunya en la categoria d'ultramarató l'any 2014.


Fora de l'àmbit esportiu, Roca va impulsar el projecte Summit, una recerca per determinar el risc sobre la salut de la pràctica d'exercici de llarga durada i gran intensitat, com el que ella practicava, i que es va convertir en la base de la seva tesi doctoral. Roca també estava al capdavant de la cooperativa Incorpora'm, un projecte de la fundació Adis que fomenta la integració laboral i social de persones amb diversitat funcional a la Cerdanya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —