BernatCormand
Publicat el 22 de juny 2021

L'il·lustrador i escriptor barceloní Bernat Cormand ha mort als 48 anys. Autor d’àlbums com El nen perfecte (Sd, 2014) o Els dies feliços (A Buen Paso, 2018), Cormand  presentava aquests dies la seva primera novel·la juvenil, El cap als núvols (L’Altra Tribu). Ha estat precisament l'editorial qui ha informat de la mort.

Era director de la revista 'Faristol' del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. També col·laborava amb l'Ara llibres i era professor del grau de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

L’estil de les narracions visuals de Bernat Cormand, d’un realisme hieràtic i elegant, entroncava amb referents de la il·lustració internacional com la polonesa Iwona Chmielewska, l’espanyol Alfonso Ruano o l’indonesi Hardyono.

Tant en l’àlbum Els dies feliços com en la novel·la El cap als núvols, l’autor tractava amb delicadesa els sentiments amorosos entre infants del mateix sexe.Bernat Cormand era fill de la també il·lustradora Fina Rifà, que va tenir un paper molt destacat en els anys de la il·lustració de la Represa post franquista i en la creació de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —