Mor la cantant jamaicana Millie Small després d'aconseguir un èxit mundial el 1964 que va popularitzar l'ska, abans de desaparèixer de l'esfera pública
Per Redacció
Publicat el 07 de maig 2020

“My Boy Lollipop” va sortir l’any 1964, i amb només 16 anys la jamaicana Millie Small ja apareixia als xous de televisió. Va ser un èxit mundial i va arribar al número u de les llistes de vendes dels Estats Units i del Regne Unit. Avui acumula set milions de vendes. Aquest senzill va popularitzar el so de l’ska, que es considerava marginal, i el va fer entrar al circuit comercial.

Després d'uns quants discos de poca notorietat i de fer diverses gires, a principis de la dècada dels 70 va abandonar l’esfera pública: va viure a Singapur i a Nova Zelanda, i va tornar a Londres on després de malviure en hostals va dedicar-se a escriure, pintar i criar la seva filla. “Era una persona dolça i amb un gran sentit de l’humor”, ha rememorat Chris Blackwell, fundador de la discogràfica Island Records, que va portar Millie Small a Londres l'any 1963.

Es podria dir que el seu èxit va ser flor d’un dia, perquè mai no va aconseguir igualar aquell primer caramel. Es pot entendre per l'eclosió del panorama musical dels anys 70: només cal pensar en quatre noms, com ara Pink Floyd, Queen, Lou Reed o Dire Straits, que van aconseguir fer ombra, fins i tot, als Beatles. I l'aguda veu de Small no en va ser una excepció.

Queda clar que Small va tenir un paper important i meritós per la tendra edat a l'hora d'aconseguir la respectabilitat social de la migració caribenya al Regne Unit. Potser per això aquesta comunitat la sentia tan pròpia, com a referent. Segons la premsa britànica, Small ha mort aquest dimarts 5 de maig a Londres als 73 anys.

Rememorem alguns dels seus èxits més dolços. Perquè sempre ens quedarà el seu somriure i el noi piruleta.
"My Boy Lollipop" (1964)


"Sweet William" (1964)


"Since You've Been Gone" (1964)


"I'm Blue" (1965)


"Hey Boy, Hey Girl" (1966) - Millie Small & Jimmy Cliff


"Killer Joe" (1967)


"Wings of a Dove" (1967)

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —