Pau Donés
Per Redacció
Publicat el 09 de juny 2020
Temps de lectura 1'

El cantant Pau Donés, fundador, cantant i compositor de Jarabe de Palo, s'ha mort a casa seva, a l'edat de 53 anys, després de patir una recaiguda en el càncer que patia, segons han confirmat fonts familiars en un comunicat. La família ha agraït la dedicació del servei dels hospitals catalans que el van tractar i demanen "el màxim respecte i intimitat en aquests moments tan difícils".

El músic, nascut a Osca i criat a Barcelona, estava a punt de publicar el seu catorzè disc. De fet, acabava de presentar una cançó de l'àlbum, titulat Tragas o escupes. Amb aquest, havia reprès la seva activitat musical després d'anunciar una aturada indefinida dels escenaris el 2019.


Referència del rock llatí

El cantant va començar a la música als 15 anys amb el seu germà, amb qui va tocar en algunes bandes. Ara bé, Donés va arribar a l'èxit musical quan va ser líder de la formació Jarabe de Palo, fundat per ell mateix. L'any 1996 van publicar el primer disc amb el seu primer gran èxit, La Flaca. Sempre influenciat per la música llatina, la rumba catalana i el flamenc, Donés va gravar catorze discos amb Jarabe de Palo durant 22 anys, convertint-se així en una referència del rock llatí a Espanya. 


Durant els últims anys, el cantant va tractar de desestigmatitzar el càncer i va lluitar públicament contra la malaltia que patia. El seu objectiu era desmitificar-la i afirmava que no és millor ni té més mèrit qui supera un càncer que qui no. Ell sempre es va mostrar partidari de parlar del càncer i va utilitzar la seva presència mediàtica per enviar missatges optimistes a les persones amb el seu mateix diagnòstic o que estaven passant per una teràpia. El músic tenia una filla.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —