Loaf
Per EFE i Redacció
Publicat el 21 de gener 2022

El cantant de rock i actor nord-americà Marvin Lee Aday, més conegut com Meat Loaf i autor de "Bat Out of Hell" (1997), un dels deu discos més venuts de la història, ha mort als 74 anys després de sis dècades dedicat a la música i a la interpretació. Ho ha comunicat avui la seva família.


"Ens trenca el cor anunciar que l'incomparable Meat Loaf ha mort aquesta nit, acompanyat de la seva dona Deborah, les seves filles Pearl i Amanda, i els seus amics més pròxims", comunica la família a la pàgina de Facebook del cantant, nascut a Dallas (Texas) l'any 1947.

Al capdavant de la banda de rock homònima, Meat Loaf va arribar a vendre més de cent milions d'àlbums a tot el món i va actuar a més de 65 pel·lícules, incloses "Fight Club" ("El club de la lluita"), "Focus", "Rocky Horror Picture Xou" i "Wayne's World".

"Sabem el que significava per a molts de vosaltres i apreciem realment tot el vostre amor i suport en aquest moment de dol per la pèrdua d'un artista tan inspirador i un home tan meravellós", remarca la seva família, que conclou amb un missatge: "del seu cor a les vostres ànimes... mai deixeu de rockejar!".

Del turment al cim

Va voler adoptar el sobrenom "Meat Loaf" (pastís de carn) després de sofrir una infància d'assetjament escolar pel seu sobrepès en la qual es va sentir turmentat, segons va assegurar en una entrevista a la revista Rolling Stone.

Segons la seva biografia, el seu pare, policia de professió, era alcohòlic, el maltractava i fins i tot va intentar-lo assassinar; mentre que la seva mare, professora, va morir de càncer quan Marvin tenia 18 anys, l'any 1966.

Amb aquests antecedents, el cantant assegurava a la revista Big Issue que havia esborrat dela memòria gran part de la seva infància. "Com que el meu nom és Meat Loaf, la gent es pensa que soc idiota.  Llegeixo Shakespeare i Tennessee Williams. Llegeixo constantment. Simplement no vull actuar conforme a les regles", havia declarat.

Amb importants problemes de salut des de fa anys, després de "Bat Out of Hell" va editar dues seqüeles, "Bat Out of Hell II: Back into Hell" i "Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose", de les quals va vendre més de 50 milions de còpies a tot el món.

A més, va obtenir un Premi Grammy a la millor interpretació vocal de rock solista per la cançó "I'd Do Anything for Love".

Us oferim el recull d'algunes de les seves millors cançons

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —