Sean Connery
Per Redacció
Publicat el 31 d’octubre 2020

L’actor escocès Sean Connery, icona de la saga James Bond, ha mort als noranta anys. Nascut a Edimburg el 25 d'agost de 1930 i fill d'una família humil (pare camioner i mare netejadora), va destacar a El nom de la Rosa, Els intocables d'Elliott Ness o Indiana Jones, a més dels set films que va protagonitzar com a agent 007.

Als tretze anys va deixar l'escola i va treballar com a repartidor de llet i, amb setze, va ingressar a l'exèrcit, on va passar-hi tres anys. L'any 1953 va participar al concurs Míster Univers, on un director teatral li va donar un paper en el musical South Pacific. Era el primer pas de Connery com a actor i d'aleshores ençà la seva carrera com a intèrpret es va disparar.

Després dels films com a James Bond, el seu paper a Els intocables d'Elliott Ness li va valdre l'únic Oscar que ha guanyat, com a actor de repartiment. També va guanyar dos BAFTA i tres Globus d'Or.

La dona del seu fill Jason, la cantant irlandesa Fiona Ufton, ha publicat aquesta imatge a Twitter.

Implicació política
​​​​​​​Connery sempre va mostrar públicament el seu suport social i financer a el Partit Nacionalista Escocès (SNP) i va mostrarse partidari del sí a la independència d'Escòcia al referèndum del 214. Quan va ser nomenat cavaller per la reina Isabel II l'any 2000, va acudir-hi amb la tradicional faldilla escocesa "kilt".

Polèmica a Twitter: quan Connery justificava pegar les dones

Un cop coneguda la seva mort s'han multiplicat les mostres de condol a les xarxes des de tots els àmbits, però també s'ha fet viral un vídeo de l'any 1987 en què Connery justificava que "en determinades circumstàncies" és correcte pegar una dona.

La mort de Connery a la premsa anglesa i escocesa

​​​​​​​La mort de Connery de seguida ha omplert les portades de la premsa escocesa i anglesa. Aquests són els titulars, la imatges i els articles:

The National: James Bond legend Sean Connery dies at the age of 90

The Herald: Sean Connery dead: Tributes for James Bond actor after death at 90

The Scotsman: Sir Sean Connery: Famous Scottish actor has died aged 90

BBC: Sean Connery: James Bond actor dies aged 90

The Guardian: From 007 to Indiana Jones - a career in pictures

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —