A Catalunya hi ha hagut més de 66.000 accidents laborals des de principi d'any, 194 de greus i 30 de mortals
Per ACN i Redacció
Publicat el 08 de juliol 2020

Un treballador ha mort avui a Vila-Seca, després d'haver patit un accident laboral a l'empresa IQOXE Emulsiones Poliméricas, una companyia del grup IQOXE. L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha confimat el traspàs de l'empleat de 60 anys, on es trobava ingressat en estat "molt crític" després de precipitar-se 10 metres en caure pel forat d'un muntacàrregues que ell mateix havia revisat. Encara no es coneixen les causes de l'accident, que ha tingut lloc a quarts de nou del matí. 

L'home treballava per l'empresa Dominion Global, subcontractada per IQOXE Emulsiones Poliméricas. De fet, l'accident ha tingut lloc dins del recinte de Clariant Ibérica, si bé l'espai presta serveis a IQOXE. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), quatre dotacions de bombers i els Mossos d'Esquadra s'han traslladat fins al lloc de l'incident. Els últims han obert una investigació sobre l'accident laboral i la companyia ha dit que iniciarà les "investigacions oportunes" i que col·laborarà amb les autoritats "amb els recursos necessaris per esclarir els fets", segons ha indicat en un comunicat. 

No és un cas aïllat

Segons les dades de sinistralitat laboral del 2019 de l'Idescat, tant a Catalunya com a Espanya mostren que aquesta mort no és una excepció. L'any passat hi va haver gairebé 550.000 accidents laborals, dels quals uns 4.000 van ser greus i 542 van acabar amb la mort del treballador. Pel que fa a Catalunya, n'hi va haver aproximadament 100.000, dels quals en van ser greus 560. Al territori català, van morir 65 treballadors durant el seu horari laboral a causa d'accidents.

L'any 2020, al gener van morir 56 persones en accidents de treball a Espanya, cosa que va suposar un increment del 27,3 % respecte al mateix període de l'any anterior. A Catalunya van perdre la vida set persones per la mateixa causa. Al febrer en van morir cinc (una més que el mateix mes de l'any anterior); al març, sis (una més); a l'abril, nou (dues més) i al maig, tres (una menys). Des de principi d'any, a Catalunya, hi ha hagut 66.467 accidents que han causat la baixa laboral del treballador, més de la meitat del total del 2019, 194 de greus. El confinament, doncs, no ha evitat que la sinistralitat laboral se segueixi cobrant vides de treballadors, sovint poc protegits, tant físicament com legalment. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —