Les morts per covid-19 al món ja superen el milió
Per EFE i ACN
Publicat el 30 de setembre 2020

Les morts per covid-19 al món ja superen el milió, segons les darreres dades de la Universitat Johns Hopkins. 

El secretari general de l'ONU, António Guterres, va lamentar aquest dilluns la “esgarrifosa” xifra de morts per la COVID-19, que ja ha aconseguit el milió de persones a tot el món, i va urgir a “aprendre dels errors” per a poder superar la pandèmia.

Amb més de 200.000 morts, els Estats Units és el país amb més defuncions causades per la pandèmia, seguit del Brasil amb més de 140.000 i l'Índia amb més de 96.000. Segons el recompte independent de la Johns Hopkins, Espanya és el novè estat del món en nombre de morts per la covid-19 amb 31.411.

“El nostre món deu avui lamentar una xifra atroç: la pèrdua d'un milió de vides a conseqüència de la pandèmia de COVID-19”, va assenyalar Guterres en un missatge en vídeo.

“Eren pares i mares, esposes i esposos, germans i germanes, amigues, amics i col·legues”, va recordar el cap de Nacions Unides, que va destacar a més com “el dolor s'ha vist multiplicat" amb les famílies allunyades del llit dels malalts i, en molts casos, sense poder acomiadar-se.

Guterres va defensar que, encara que encara no s'albira el final de la pandèmia, el món pot “superar aquest desafiament”, però per a això tots “hem d'aprendre dels errors”. “Un lideratge responsable és fonamental. La ciència és important. La cooperació és important. La desinformació mata”, va enumerar Guterres.

El diplomàtic portuguès va demanar a tota la població que, a l'espera d'una vacuna, faci el possible per a salvar vides, la qual cosa inclou mantenir la distància física, utilitzar màscara i rentar-se les mans.

“Mentre recordem tantes vides perdudes, no oblidem mai que el nostre futur depèn de la solidaritat: com a persones unides i com a nacions unides”, va concloure.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —