Mare buscant el nadó
Per EFE
Publicat el 13 de novembre 2020

Un nen de sis mesos ha mort després de ser rescatat d'un naufragi a la Mediterrània Central per l'ONG catalana Open Arms, en què van morir cinc migrants, segons ha informat l'organització. La criatura, el petit Joseph, havia estat reanimat pels metges a bord i estava esperant l'evacuació urgent amb altres persones, també en estat greu pel naufragi, però finalment no se n'ha ensortit.

"Tot i l'enorme esforç de l'equip mèdic d'Open Arms, un nadó de sis mesos acaba de morir a conseqüència del naufragi. No ha resistit fins a la seva evacuació urgent, que està activada i en marxa per evacuar els casos més greus. Quanta ràbia i dolor", ha escrit a Twitter l'ONG.

Posteriorment, ha publicat unes colpidores imatges del moment en què la mare és rescatada: "He perdut el meu nadó, ajudeu-me. Per què jo, per què el meu bebè?", exclama.


Després del naufragi, els equips de rescat de l'Open Arms van aconseguir portar a bord les 111 persones que havien caigut al mar i van indicar que hi havia sis que necessitaven ser evacuades de manera urgent, entre elles el petit i un noi. També van localitzar els cossos de cinc immigrants ofegats, que van transportar a bord.

L'ONG ha explicat que havia localitzat la barcassa després de moltes hores de recerca i després va repartir armilles i mascaretes. Poc després, el terra de l'embarcació va cedir i tots els seus ocupants van caure a l'aigua.

Un dia a la deriva

Se sabia que la barca estava a la deriva des d'ahir i, després d'hores de recerca, un avió de l'operatiu Frontex de la Unió Europea va precisar a l'Open Arms la localització i el vaixell es va dirigir cap allà. "Això és el que passa quan les persones es queden abandonades durant dies al mar", han denunciat a les xarxes socials.

Es tractava del segon naufragi en les últimes quatre hores, després que dimarts morissin 13 persones, entre elles tres dones i un menor, en naufragar la barca en la qual un grup de migrants pretenia creuar el Mediterrani per fugir de la guerra a Líbia i arribar a les costes d'Europa, segons l'Organització Internacional de les Migracions.Dimarts, Open Arms també va salvar 88 persones d'una embarcació molt danyada, amb gran quantitat de gasolina vessada a l'interior i en la qual entrava aigua, de manera que ara navega amb 257 migrants a bord.

Risc d'aturar els salvaments

L'ONG ha alertat avui que podria veure's obligada a abandonar les tasques de salvament marítim que porta a terme al Mediterrani si les donacions, que han caigut un 47%, no remunten perquè és "insostenible" mantenir les despeses del vaixell. En una entrevista a RAC1, el seu fundador i director, Òscar Camps, ha fet una crida perquè ciutadans i institucions ajudin l'organització, l'embarcació de la qual és l'única que a hores d'ara es troba al Mediterrani central salvant vides naufragades.

"Necessitem donacions perquè estem passant un moment bastant seriós. És insostenible la despesa del vaixell i, si no podem sostenir aquesta despesa, ho haurem de deixar, encara que ara mateix som l'únic vaixell que està fent rescats", ha asseverat.

Segons Camps, la pandèmia no està influint "absolutament res" en l'arribada de migrants, perquè els que fugen des de Líbia, ha dit, "ni tenen la sensació que hi ha una pandèmia" i no és fins a arribar a Europa que són conscients la situació. En canvi, l'emergència sanitària, ha denunciat, sí que està dificultant encara més els rescats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —