Noia ferida
Per ACN
Publicat el 25 de febrer 2021

Els Mossos ja han enllestit un primer informe sobre les circumstàncies en què una jove va perdre un ull a la Via Augusta de Barcelona durant la primera nit de protestes en contra de la detenció del raper Pablo Hasél. El comissari Joan Carles Molinero, portaveu dels Mossos d'Esquadra, va avançar aquest dimecres a Betevé que aquesta setmana s'ha lliurat un primer informe dels fets al director del cos, Pere Ferrer, perquè el faci arribar a la Divisió d'Afers Interns (DAI), que és l'organisme responsable de la investigació. Molinero es va negar a avançar si segons l'estudi l'impacte a l'ull va ser o no per una bala de foam disparada per un mosso.

El comissari va insistir que sempre que es fa ús de les bales de foam s'estudia on s'han utilitzat, quins agents n'han fet ús i en quines circumstàncies. Molinero va explicar que la investigació està "pràcticament finalitzada" i es remetrà durant els pròxims dies al jutge que va obrir la investigació després de rebre un informe de l'hospital on va ser atesa. L'informe de l'Hospital Clínic conclou que la ferida és producte d'un escenari de desordres públics.

L'encapsulament a Gràcia

Pel que fa a l'actuació dels Mossos a Gran de Gràcia, Molinero va indicar que quan van veure les imatges en directe des del centre de comandament ja van veure "que aquella actuació no va anar prou bé o com hauríem volgut". Va reconèixer que s'hauria d'haver fet "d'una altra manera".

El comissari també va apuntar que entre els detinguts hi ha 27 persones amb antecedents previs, que van des de 2 fins a 17 antecedents. "Algunes vegades per desordres públics similars, i altres per robatoris amb violència o intimidació i furts", va detallar. També va afegir que els agents no han aconseguit trobar interlocutors vàlids per iniciar una mediació malgrat que va assegurar que ho havien intentat.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —