Els Mossos escorcollen les oficines del Barça
Per Redacció
Publicat el 02 de març 2021

A tan sols una setmana de les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona, els Mossos d'Esquadra han detingut avui l'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu; Jaume Masferrer, que va ser el seu assessor; el conseller delegat del club, Òscar Grau, i el responsable dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti. A més, hi ha un dispositiu en marxa dels Mossos amb escorcolls a les oficines del club al Camp Nou i també en altres punts per l'anomenat cas 'Barçagate'. Els escorcolls els ha ordenat el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. Aquest operatiu és liderat per l'Àrea Central de Delictes Econòmics de la Divisió d'Investigació Criminal.

El passat juliol, els Mossos ja es van personar per ordre judicial al Camp Nou per demanar al club blaugrana documentació relacionada amb el cas Barçagate, destapat el febrer de 2020 per la Cadena Ser.

Altres escorcolls

Els Mossos d'Esquadra, que des de les 11.00 d'aquest dilluns escorollen les oficines del FC Barcelona, també han escorcollat la seu a Barcelona de l'empresa I3 Ventures, que hauria treballat per al club en el denominat cas 'Barçagate'.

Segons fonts judicials, a més de la seu d'I3 Ventures, que comparteix amb l'empresa NSG Social Science, el cos policial català també ha entrat a escorcollar la seu a Barcelona de Telampartner, una empresa dedicada a la inversió financera. En les diligències prèvies els Mossos d'Esquadra van trobar indicis de possible administració deslleial i corrupció entre particulars.

Aquesta recerca judicial, que parteix d'una denúncia del grup d'opinió blaugrana 'Dignitat Blaugrana', es troba encara sota secret de sumari, el qual ha estat allargat sis vegades pel jutjat d'instrucció número 13 de l'Audiència de Barcelona. L'última pròrroga finalitza el 10 de març.

El 'Barçagate' és el cas en el qual una empresa contractada pel FC Barcelona presumptament hauria dut a terme a les xarxes socials una campanya de desprestigi d'individus i entitats no afins a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, fins i tot presumptament contra jugadors del Barça.

La resposta del Barça

El FC Barcelona ha assegurat que ha ofert "plena col·laboració" a l'autoritat judicial i policial per tal "d'aclarir" els fets objecte de la investigació per l'anomenat cas 'Barçagate'. El club ha expressat el seu "màxim respecte" pel procediment judicial i pel principi de presumpció d'innocència de les persones afectades. A més, ha explicat que la informació i documentació requerides per la policia s'han circumscrit, estrictament, als fets relatius a aquest cas. 

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1366379222470647808?s=20

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —